Concept

Het concept is eenvoudig. Je kiest 12 renners. Deze mogen samen niet meer dan 8000 punten kosten. Sprokkelen jouw renners in de 14 wedstrijden het meeste punten, dan win je het spel. Ook de top 3 per rit en de top 10 in de eindstand delen in de prijzen.

Inschrijving

Je ploeg kan je samenstellen via de inschrijvingspagina vanaf donderdag 1 februari. De ploeg zal je samen met de betalingsgegevens worden gemaild na bevestiging van je inschrijving.

 • Deadline:                 dinsdag 20 februari 23u59
 • 1e wedstrijd:          zaterdag 24 februari

Wedstrijden

De pronostiek wordt beslecht in de 14 mooiste eendagswedstrijden van het voorjaar:

1. Omloop Het Nieuwsblad 8. Ronde Van Vlaanderen
2. Kuurne – Brussel – Kuurne 9. Scheldeprijs Vlaanderen
3. Strade Bianche 10. Parijs – Roubaix
4. Milaan – Sanremo 11. Brabantse Pijl
5. E3 prijs Harelbeke 12. Amstel Goldrace
6. Gent – Wevelgem 13. Waalse Pijl
7. Dwars door Vlaanderen 14. Luik – Bastenaken – Luik

Prijzen

Het inschrijvingsgeld bedraagt dit jaar €8 en wordt integraal gebruikt als prijzengeld. Dit prijzengeld wordt vanaf dit jaar onder meer winnaars verdeeld en wel volgens deze verdeelsleutel:

 • Per wedstrijd (14x):                      
  1. Eerste                            2%
  2. Tweede                         1%
  3. Derde                             0,5%
 • Eindstand:
  1. Eerste                           20%
  2. Tweede                        10%
  3. Derde                            5%
  4. Vierde                           4%
  5. Vijfde                             3%
  6. Zesde                            2%
  7. Zevende                       2%
  8. Achtste                         2%
  9. Negende                      2%
  10. Tiende                          1%

Er waren in 2017 315 deelnemende ploegen. Dat brengt de prijs voor een dagoverwinning op €50,4 en €504 voor de eindoverwinning.

De prijzen worden uitgereikt op de Nacht van de Koers op maandag 30/04/2018. 

Spelregels

 • Een geldige ploeg bestaat uit 12 verschillende renners die samen niet meer dan 8000 punten kosten.
 • Per deelnemer mogen er maximum 3 ploegen worden ingeschreven. Een ongeschreven afspraak onder de Megavelo anciens (die bij deze dus wel geschreven wordt) adviseert echter dat je slechts één ploeg onder je eigen naam inschrijft.
 • De puntentelling is volledig gebaseerd op de CQ ranking van 1 januari. In de belangrijkste wedstrijden zijn ook het meeste punten te verdienen. Alle details zijn te vinden op de pagina met de regels.
 • Bij ex aequo wordt het ploegbudget als tweede sorteersleutel gehanteerd (laag naar hoog) en vervolgens het tijdstip van inschrijven (oud naar jong).
 • Het staat elke deelnemers vrij te beslissen of hij een ploeg opstelt voor een dagoverwinning dan wel voor het eindklassement.
 • Er zijn geen transfers mogelijk. Blessures en schorsingen horen helaas ook bij de sport en dus het spel. Gepubliceerde resultaten worden echter niet meer aangepast, ook niet in geval van schorsing van een renner.
 • Wie 3 nieuwe deelnemers aanbrengt, krijgt een gratis ticket voor de Nacht van de Koers. Vergeet hen niet te vragen om jouw naam te vermelden op hun inschrijvingsformulier.

Jury

Er is geen officiële jury, laat staan een gerechtsdeurwaarder. Het blijft een spelletje onder (vrienden van) vrienden. Bij eventuele betwistingen zal het Megavelo bestuur in eer en geweten een beslissing nemen bij meerderheid van stemmen.