Kuurne-Brussel-Kuurne 2015

2015

Kuurne-Brussel-Kuurne wordt wel eens oneerbiedig de revanche voor de Omloop Het Nieuwsblad genoemd. Etixx-Quick-Step doet die bijnaam voor de tweede keer op rij alle eer aan. Net als vorig jaar waren ze de motor van de grote ontsnapping. Het verschil met vorig jaar was echter dat de ontsnapping geen stand hield. Onder impuls van vooral de MTN ploeg werd de kloof gedicht. Extra sterk van de mannen van Lefevere dat ze zich wonderwel aan deze totaal andere omstandigheden hebben kunnen aanpassen. Survival of the fittest. Het cynische eraan is dat winnaar Cavendish al mee zat in de ontsnapping en dat Boasson Hagen als kopman van het jagende MTN slechts 13e werd. Des te meer pluimen op de hoed van Cavendish ook. We wisten dat hij ontzettend snel was, maar dat hij een massasprint wint na een dergelijke krachten slorpende ontsnapping is klasse. Nummers twee en drie Kristoff en Viviani waren ook mee in de vlucht en kunnen dat als uitvlucht inroepen voor de nederlaag. Mooi podium. Kan met wat meeval ook het podium zijn in Sanremo binnenkort. Marc heeft misschien wat ingeboet qua snelheid, maar is qua conditie misschien wel in de vorm van zijn leven. Als Kristoff en Degenkolb hem niet los krijgen op de Poggio, zitten ze met een probleem volgens mij. Hij staat zichtbaar scherp, mede dankzij een goeie winter waarin hij oa de Gentse zesdaagse reed met Keisse en staat ook niet voor niets op kop in de CQ ranking van 2015.

21 spelers onder ons hadden gezien dat hij prijs-kwaliteit bijzonder interessant was dit jaar. Daaronder Bert Schietgat. Hij had naast de Brit enkel nog de nummer twee Kristoff, maar dat was voldoende voor de overwinning. Mieke Dewaele en Kürt Devrieze (laureaat 2010) mogen mee op het podium. Mooi voor Bert dat hij het haalt in zijn thuisstad. Te meer omdat zijn wielerploeg O’dorney KBK voor wielertoeristen organiseert en zijn broer Bram zelfs in de organisatie van KBK zelf. Proficiat!

In de stand neemt de C&W ploeg (experten in WMS en logistieke integratie) de leiding over van Cathy Li, die tweede wordt. Ringo Schoutteten, laureaat 2005, staat mooi derde, voor Bart Deman en Andy Moerman, die met zijn Kuurnesprinters ironisch genoeg 0 punten pakt in Kuurne.

Komende zaterdag is er de Strade Bianchi, die voor het eerst is opgenomen in Megavelo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors