Milaan-Sanremo 2015

2015

Beste koersliefhebbers,

Met Milaan-Sanremo hebben we het eerste wielermonument van het jaar achter de rug. Nu zijn we definitief gelanceerd voor het voorjaar en houden we de adem in tot over een dikke maand. Ook La Primavera heeft de hoge verwachtingen ingelost. Door verschillende aanvallen – ook onze Greg kon zich daar al weer niet meer houden – werd er in een verschroeiend tempo naar boven gereden. Daar al braken de eerste sprintersbenen. Kristoff hing daar al aan de rekker, maar ook Greipel en Cavendish verschoten daar al veel poer. Op de Poggio werd dit voortgezet. Opnieuw onze landgenoten in de aanval met Gilbert en Van Avermaet, maar zonder succes. Beneden sloop Sagan op zijn kousenvoeten weg, maar leek te verrast – en waarschijnlijk niet sterk genoeg – om door te gaan. Het werd dus opnieuw een koninklijke sprint, wat wel passend was bij de terugkeer naar de historische Via Roma. Kristoff werd door zijn ploegmakkers helemaal op kop gedropt. Fantastisch werk vooral van baardman en ouderdomsdeken Paolini. Maar de sterke Noor was onderweg te veel van zijn krachten verloren en werd nog geremonteerd door mijn favoriet John Degenkolb. Een stuk lichter en vlotter klimmend was hij stukken explosiever dan Kristoff en de rest van het peloton. Matthews werd mooi derde. Degenkolb had dus duidelijk verstoppertje gespeeld in Parijs-Nice. Schrijf deze explosieve Duitser ook maar op als concurrent voor Vanmarcke in de Ronde.

Kristoff en Degenkolb zijn respectievelijk vierde en zesde duurste renner in Megavelo en het hoeft dan ook niet te verwonderen dat er slechts 3 deze combinatie in de ploeg hadden. Het werd een millimeter sprint tussen Herlinde Vanwynsberghe, Dieter ” Bernard Massard” Van Lierde en Pieter Marius. Het werd een ex aequo tussen Herlinde en Dieter, maar het is mijn lieftallige vrouw die het haalt dankzij een iets goedkopere ploeg qua CQ budget. Ik wist dat mijn vrouw veel talenten had, maar ze blijft mij na al die jaren verbazen 🙂

In de stand zijn er grote verschuivingen. Bijna de volledige top tien is weg geslagen. Ex-collega Eddy De Waele is één van de weinigen die kon stand houden. Sterker nog, hij neemt de leiding over van Cathy Li, die terug valt naar plaats 23. Jan Deluycker springt naar plaats 2 en Dieter Van Lierde maakt een recordsprong van 67 naar 3.

Woensdag is er Dwars door Vlaanderen en komen de meeste toppers al naar onze contreien. De rest sluit vrijdag aan voor de E3 prijs. Het centrum van de wielerwereld ligt de komende week respectievelijk in Waregem, Harelbeke en Wevelgem. Allemaal op een boogscheut van mekaar.

Sportieve groeten,

Reinout

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors