Brabantse Pijl 2015

2015

Beste koersliefhebbers,

de klimmers zijn gisteren aan hun 4 voorjaarskoersen begonnen onder een stralende lentezon. Althans, een deel ervan, want behalve Gilbert en Matthews, wachten de toppers nog tot de Amstel om er in te vliegen. Het waren dan ook hun ploegen die het gewicht van de wedstrijd moesten dragen. Orica faalde want hun kopman zat op het einde moederziel alleen. Eén ploegmaat was nochtans voldoende geweest voor de overwinning. Maar de eerste ploegmaat bolde pas een kleine 6 minuten later als 84e over de streep. Ploegleider gebuisd, zou je denken, maar in een koers zonder oortjes kan je het niet (volledig) in zijn schoenen schuiven. Ploegmakkers gebuisd dus. Nochtans stond een groot deel van de tweevoudige zilveren medaille van het WK ploegentijdrit aan de start. Geen pannenkoeken dus, maar gewoon te weinig koersinstinct. Dan deed BMC het stukken beter. Met Ben Hermans een handvol seconden voor het peleton rijdend, controleerden ze toch alle uitvallen. Een zeer riskante taktiek, gezien ze bij iedere poging het hele peleton, inclusief sniper Matthews, dichterbij brachten. Maar dan hielden ze weer netjes de benen stil. Ben Hermans was natuurlijk ook super sterk. Ondanks de vele kilometers op kop, kon hij toch de laatste 2 hellingen aan een hoog tempo oprijden. In de sprint was Matthews veel sneller dan de rest van het pak. Hij wordt direct tot favoriet gebombardeerd voor de andere 3 klassiekers. Voor de Amstel en zeker voor Luik vind ik hem echter nog te groen achter de oren. De Waalse Pijl ligt qua afstand wel binnen zijn bereik.

Frans Soete, onze chef-kok op de Nacht der Megavelo, selecteerde naast Hermans ook Gilbert en Gallopin en had dus 3 man uit de top 4. Voldoende voor een ruime overwinning. Roel Masschelein werd tweede, net voor Mieke De Waele.

In de stand zijn er weinig verschuivingen. Stilte voor de storm. Dieter Van Lierde blijft aan de leiding, voor Frank en Bart. Die zouden zonder twijfel tekenen voor een scenario waarbij  outsiders de laatste 3 wedstrijden winnen. In het Megavelo peleton zitten echter nog verschillende spelers met een serieuze eindsprint in de benen. Die hopen uiteraard op andere scenario’s.

Sportieve groeten,

Reinout

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors