Zoals voorspeld legden de favorieten gisteren alle kaarten op tafel. Het werd zoals elk jaar een spektakel waarin de kopmannen van vroeg in de wedstrijd koers maakten. Dat leverde heel wat interessante conclusies op. Roelandts en Boonen openden reeds vroeg de debatten op de Taaienberg. Alle kopmannen en hun belangrijkste luitenanten waren op de afspraak. Met uitzondering van Kristoff (niet goed genoeg) en Van Avermaet (ziek). Het sleutelmoment gebeurde even later toen Cancellara zijn versnellingsapparaat kapot trok toen hij zijn ketting er weer wou opleggen. Twee minuten verloren en bij elke gewone sterveling is de koers dan voorbij. Zeker gezien de mannen van Etixx er snoeihard de pees op legden met voornamelijk Vandenbergh en Martin. Toch slaagde Spartacus er nog in om terug te keren. Voornamelijk dankzij eerst Devolder en daarna Stuyven. Net nadat beide Trek renners kwamen aansluiten en even willen op adem komen, demarreren Kwiatkowski en Sagan. Dat is ook het moment dat Etixx de koers verliest want niemand van de blauwe brigade kon aanpikken. In de achtervolging moeten ze bovendien het werk alleen opknappen, ondanks het feit dat er nog koppeltjes van Trek en BMC bij waren. Maar het was ook van niet beter kunnen. De twee sterkste mannen zaten duidelijk vooraan. Enkel Jasper en Fabian hadden een geldig excuus. In de sprint laat Sagan zich ogenschijnlijk ringeloren als een nieuweling door Kwiatkowski. Het deed zelfs denken aan Uran en Vinokourov op de Spelen in London, maar dit is een heel andere situatie. Sagan had maar wat graag een eerste keer gewonnen in zijn regenboogtrui. Hij zat gewoon stikkapot in de finale. Net als vorig jaar met Stybar en Thomas trouwens. En zo zijn de gebeden van Michel verhoord. ‘Waar is Kwiatkowski, geef ons Kwiatkowski!’. Stannard springt daarachter nog naar plaats 3 en de mannen van Trek waren intussen voldoende gerecupereerd om samen de sprint te winnen van de achtervolgende groep.

Mijn sterren voor de Ronde zijn daaorm:

***** Van Avermaet, Cancellara

**** Sagan, Kwiatkowski, Stuyven

*** Boonen, Benoot, Vanmarcke, Terpstra, Stannard, Stybar, Thomas

** Kristoff, …

Robin Verstyn had de volledige top vijf in zijn ploeg. Knap gespeeld en voldoende voor een ruime overwinning. Lore Van Eenooghe en Cobe Lapierre winnen de sprint van de achtervolgers.

Dankzij zijn topscore neemt Robin ook de leiding over van Steven Maes in het klassement. Cobe Lapierre (laureaat 2008) springt naar plaats 3.

Morgen Gent-Wevelgem. Net als vorig jaar in slecht weer, maar vermoedelijk toch iets minder extreem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors