Brabantse Pijl 2016

2016

De Brabantse Pijl sluit traditioneel het Vlaamse voorjaar af en biedt tegelijk de ideale overgang naar de Nederlandse en Waalse klimkoersen. Tegelijk verdwijnt voor een deel het fanatieke dat we hebben bij de koersen in onze streek. Op dat moment is het mooi mee genomen dat er enkele landgenoten zijn die zich tonen. Dat was gisteren opnieuw het geval. Serry, De Bie, Meersman en vooral Wellens reden opmerkelijk in beeld. Vanaf zondag komen daar ook nog Jan Bakelants en Philippe Gilbert bij, die vorige week helaas wel zijn middelvinger brak bij een duister incident. Terug naar Overijse. Wellens gooide wat te vroeg zijn kaarten op tafel, waardoor hij niet meer mee deed voor de overwinning. Die ging naar Tsjechisch kampioen Vakoc. Het 23-jarige talent kwam na een indrukwekkende demarrage alleen aan en sprak na afloop straffe taal. Namelijk dat hij met die benen ‘iets gelijkaardigs’ kon doen in de Amstel. Niemand onder ons geloofde voldoende in de nochtans betaalbare Tsjech. Toch is dit al zijn derde overwinning van het seizoen en werd hij ook al vijfde in de Strade Bianchi. Zijn straffe taal is dus nog niet eens zo onrealistisch.

Roel Masschelein had met Gallopin en Gasparotto wel de rest van het podium in zijn ploeg en haalt het dan ook verdiend van Robin Verstyn en Xavier Cornelissen.

In de stand blijft de top 3 onveranderd. Cobe blijft dus aan de leiding en wrijft zich in de handen bij de blessure van Gilbert en het passen van Daniel Martin voor de Amstel. Er zitten namelijk nog een hele reeks spelers in het peloton die op beide heren rekenen om nog een mooie eindsprint in te zetten. Daarnaast zijn ook Wellens, Kwiatkowski, Alaphilippe en Vanendert vaak gespeeld. Het eindklassement zal voornamelijk door hun uitslagen worden bepaald.

Zondag dus de Amstel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors