Openingsweekend 2017

2017

Als het openingsweekend een voorbode is voor de rest van het voorjaar, dan hebben we een spetterend jaar voor de boeg. Zowel zaterdag als zondag ging een elitegroep met topfavorieten met een kleine voorsprong naar de aankomst en sprintte mano a mano voor de zege. Vooral zaterdag bleven we echter met grote vragen achter. Wat als Degenkolb erbij was geweest? Wat als Stuyven en Theuns door de jury niet waren verplicht om op de kasseien te rijden waar de 3 koplopers ernaast mochten rijden? Wat als Kristoff, Benoot en vooral Boonen niet waren gevallen? Hadden ze Sagan kunnen volgen? Benoot heeft zondag de vraag beantwoord. Boonen heeft ze enkel nog groter gemaakt door niet te starten. Maar er waren genoeg landgenoten om ons aan op te trekken. Vooreerst uiteraard Greg die de Slovaak droog uit de wielen spurtte zaterdag. Sep Vanmarcke die zaterdag als enige mee kon met de wereld- en olympisch kampioen. Naesen die tweemaal top tien rijdt. Stuyven die ijzersterk was gisteren. Was ie attent genoeg geweest om de sprint in Sagan zijn wiel te starten, dan maakte hij een zeer goede kans. Benoot dus die zondag op de afspraak was. Philippe Gilbert, minder zichtbaar, maar kwam zaterdag van ver terug. Outsider voor 2 april. Maar de man van het weekend is uiteraard Peter Sagan. Twee dagen op rij de sterkste in koers. En dat vlak na een hoogtestage. Normaal gezien moet zijn vorm dus nog stijgen. Maar april is toch nog eventjes, dus wie zegt dat hij niet te vroeg in vorm is. Remember Cancellara vorig jaar.

Julie Gabriel heeft net als 87 andere ploegen Sagan als kopman, maar kon daar Greg én Sep naast zetten. Genoeg voor een ruime dagoverwinning op zaterdag, zou je dan denken. Toch was het nog nipt tov Marthe Van Lierde en Jeroen Buyck. Twee vrouwen op het podium dus!

Zondag won Marc De Middeleer uit Michelbeke in de Vlaamse Ardennen, voor Maarten De Boe en Jochen Deweer.

In de stand zijn de dagwinnaars Julie en Marc respectievelijk één en twee. Marthe is voorlopig derde.

Proficiat aan de eerste dagwinnaars!

Zaterdag is er de Strade Bianchi. Helaas niet op Sporza maar op Eurosport, tenzij er in extremis nog een akkoord uit de bus komt vallen.

PS: wilt u graag reageren op mijn allesbehalve objectieve verslag of heeft u een interessante opmerking voor uw medespelers of wilt u voor de komende wedstrijd uw visie uitleggen, plaats dan gerust een reactie via de link hieronder!

 

3 Responses

  1. Ik wil wel eens weten wie Oscar Gatto in zijn ploeg heeft staan, op wat hij of zij zich gebaseerd heeft. Van een verrassende naam gesproken zaterdag :)!

    1. Gatto (ex-winnaar van Dwars door Vlaanderen) stond in 7 ploegen waaronder die van nummer 2 Marthe. Kan je zien door in het klassement op haar naam te dubbelklikken.

    2. Er zijn elk jaar mensen met Gatto, zo verrassend is dat dus niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors