Dwars door Vlaanderen 2017

2017

22 maart is helaas de dag van de aanslagen, maar toch ook een beetje de dag van Yves Lampaert. Er stond vandaag geen maat op de sympathieke boerenzoon uit Ingelmunster. Zowat elke helling voor zijn rekening genomen in dienst van Philippe Gilbert (ik herhaal: outsider voor 2 april) en het dan nog kunnen afmaken met een solo van 8km. Een bevestiging van zijn klasse die we twee jaar geleden mochten ontdekken toen hij als snotneus 7e werd in Roubaix na een beresterke race in dienst van Boonen. Vanaf vandaag zal zijn status een trap stijgen en zal hij een meer beschermd statuut krijgen. Verder zagen we opnieuw een sterke Luke Durbridge. Lijkt een vaste klant te worden voor het Vlaamse werk. Chapeau aan Jurgen Verschelde en Eric Demets, die hem selecteerden in hun ploeg. Helaas niet voldoende voor de overwinning. Die ging vandaag naar mezelf. Ik hou zo Pieter Marius nipt van een tweede opeenvolgende dagoverwinning met zijn 100% Belgische ploeg. Henk Omey werd derde.

In de stand neemt Geoffrey Crombez de leiding over van Gill Vandenbroucke, die derde wordt. Joachim Callewaert springt naar de tweede plaats.

Vrijdag al opnieuw koers met de E3.

One Response

  1. Jammer dat organisator Reinout Maes voor de koers met Tom Steels heeft gepraat en hem omgekocht heeft zodat hijzelf met de dagoverwinning in Megavelo kan weglopen via Lampaert… maar soit: toch proficiat! Wedstrijdvervalsing zit nu toch in elke sport…(knipoog).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors