We kregen gisteren een volledig Belgisch podium in de E3. Dat was 18 jaar geleden en is een nieuwe bevestiging van de hoogconjunctuur van het wielrennen in ons land. We zagen onderweg een bedrijvige Boonen die enkele keren trachtte weg te raken. Zo bijvoorbeeld ook op zijn geliefde Taaienberg, al was het maar uit nostalgie omdat het de voorlaatste keer was dat hij er in wedstrijd over reed. Samen met zijn nieuwe partner in crime Gilbert demarreerde hij elk om beurt tot het brak. Het was Gilbert die weg raakte met Greg, revelatie Pöstlberger en Oliver Naesen. Wat een koers rijdt die kerel. Sinds gisteren kent iedereen deze sympathieke laatbloeier. Altijd gul in de inspanning en ook in interviews. We zijn dan ook heel trots hem te mogen aankondigen op de Nacht van de Koers op 7 mei

Sep Vanmarcke kon later nog aansluiten samen met Durbridge, maar kon zijn inspanning andermaal niet doortrekken tot de finish omwille van maagproblemen. Op de Kwaremont ranselde Naesen de kopgroep uiteen. Enkel Gilbert en Van Avermaet konden volgen. Er was nog een kleine 50km te rijden met een kleine voorsprong op een grote groep achtervolgers, maar toch bleven ze voorop. Enerzijds omdat de sterksten vooraan zaten natuurlijk, maar anderzijds ook omdat de sterkste 2 blokken vooraan vertegenwoordigd waren. Bij de achtervolgers waren er daardoor veel afstoppers. Opvallend was ook dat andere sterke ploegen zoals Sky, Trek en Lotto onvoldoende mankracht hadden bij de nochtans omvangrijke tweede groep. Vooraan leek Gilbert in de tang te zitten bij Naesen en Van Avermaet, trainingspartners bij de Parelvissers. Hij zag het gevaar en plaatste een vlijmscherpe versnelling op Tiegemberg. Greg volgde. Naesen plooide, maar brak niet. Vreemd genoeg trok Greg nog eens stevig door toen Oliver net weer wou aansluiten. Uiteraard is het ieder voor zich in koers, zeker onder niet-ploegmaats, maar het was toch een overbodige en wat mij betreft zelfs misplaatste actie tegenover zijn makker waar hij dagelijks mee op pad gaat. Naesen kwam er toch weer bij en bleef terecht een vijftal kilometer in de wielen hangen. Uiteindelijk kwam het tot een prachtige en eerlijke sprint. Naesen voelde zich de traagste en probeerde te verrassen door vroeg aan te gaan. Hij sloeg een gat, maar Van Avermaet kon zich nog in de slipstream nestelen en ging er nog over. Gilbert werd na woensdag opnieuw tweede, maar ik ben zeker dat de Waal de ontgoocheling zeer vlug wegspoelt met de tevredenheid over zijn alsmaar stijgende vormcurve.

Igor Wagemans had net als enkele anderen de top 3 in zijn ploeg ‘Hulk Sagan’, weliswaar zonder Sagan. Fredje Maeghe werd tweede, voor Ignace Devreese, organisator van TourTeamTime, een leuke pronostiek voor de 3 grote rondes.

In de stand blijft Geoffrey Crombez aan de leiding. Ignace spring naar plaats 2, voor Maarten De Boe met zijn ploeg ‘Peikes troef’.

Morgen Gent-Wevelgem.

One Response

  1. Ook Greg zit niet in de koers om vriendjes te maken, Reinout.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors