Gent-Wevelgem 2017

2017

Enkele jaren terug was Gent-Wevelgem een saaie, gevaarlijke en overbodige koers tussen de Ronde en Roubaix. Nu is dit een koers geworden met veel karakter. Er is de link met de Grote Oorlog, in Flanders Fields. Er is de eeuwige wind in de Moeren. En er zijn de kopmannen die er steevast zin in hebben om te koersen. Ook nu weer reden de ze al zeer vroeg met de neus in de wind. Het peloton was al snel verbrokkeld. Na verschillende schermutselingen duurde het toch tot de laatste passage op de Kemmel voor Greg een bom gooide. Degenkolb kwam bergop net tekort om Gregs wiel te houden, maar kon in de afzink aansluiten. Wie anders dan Sagan was de enige die bergop nog naar Gregs wiel kon. In de afdaling sloten nog 2 groepjes aan met mooie namen en vooral ook veel snelle mannen, waaronder Jens Keukeleire. Die vond de groep te groot en trok door op de rechte wegen tussen Ieper en Wevelgem. Greg sprong meteen mee, meteen gevolgd door zijn Slovaakse schaduw, Terpstra en de verrassend sterke snotneus Andersen. De Hollander begon echter vrij snel te slepen. Ergens te verantwoorden, maar als hij echt wil wachten op Boonen en Gaviria, dan moet hij zich maar helemaal in het wiel zetten. Sagan kreeg het er zodanig van op zijn heupen dat hij zomaar het gat liet vallen en in het wiel van Terpstra kroop. Die blufte terug en zo bleven beiden met lege handen achter. Ondanks een poging van Sagan om alleen naar de twee leiders te rijden, wat schromelijk mislukte. Tekenen van menselijkheid bij de superman. Of zelfs de eerste signalen van een dalende vormcurve? Vooraan werkte Keukeleire zeer goed mee tot op anderhalve kilometer van het einde toen hij Greg terecht eventjes de kop opdrong. Zo moet het spel worden gespeeld, Niki, en niet meteen na de ontsnapping. Van Avermaet wachtte zeer lang om zijn sprint in te zetten gezien de tegenwind en hield Jens professioneel af. Na de Omloop en de E3 nu ook Gent-Wevelgem. Straf. Alweer twee Belgen op het podium. Nu al 11 van de 18 podiumplaatsen. Laat ons bidden dat deze trend zich doorzet naar de monumenten.

Dorpsgenoot Hannes Tack juichte mee. Hij verslaat mijn neef Pieter-Jan Serlet en mijn collega Yves Neirynck met zijn ploeg Team SportYves.

In de stand blijft Geoffrey Crombez aan de leiding, maar ziet zijn voorsprong op Ignace Devreese slinken. Gill Vandenbroucke springt terug naar plaats 3, hetgeen hij gisteren al als een overwinning vierde.

Traditioneel geef ik nog mijn sterren mee voor de Ronde:

  • ***  Van Avermaet, Sagan
  • **    Gilbert, Degenkolb
  • *      Vanmarcke, Naesen, Benoot, Kristoff

Zeer benieuwd naar jullie sterren. Reageer gerust via onderstaande link.

One Response

  1. *** Van Avermaet
    ** Sagan, Gilbert
    * Naesen, Stuyven, Durbridge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors