Milaan-Sanremo 2017

2017

Beste koersliefhebbers,

we hebben er jaren naar uitgekeken. Punchers die middels een splijtende demarrage op de Poggio het peloton voorblijven in Sanremo. Wie anders dan Peter Sagan zorgde voor dit huzarenstukje. Met een krachtexplosie liet hij het hele peleton ter plekke. Colbrelli en Degenkolb zaten in het wiel maar moesten passen. Enkel Kwiatkowski (met bijzonder veel moeite) en Alaphilippe (twee jaar jonger dan zijn Oost-Europese vluchtgenoten en wat een klasbak) konden aanpikken. Greg beweerde mee te kunnen maar zat spijtig genoeg te ver. In de sprint begon Sagan op kop. Niet onmogelijk, maar hij begon te vroeg en Michal kwam er nog over. Nu al wordt duidelijk dat wie Megavelo wil winnen best de Pool in de ploeg heeft. Ook al rijdt hij geen Vlaamse klassiekers meer. Kristoff won enkele seconden later nog de sprint van het peloton voor favoriet Gaviria.

Pieter Marius had behalve Alaphilippe de volledige top 5 en wint afgetekend met zijn ploeg zonder Belgen. Fabrice Laga en Steven Van Acker lopen weg met de rest van het prijzengeld.

In de stand valt leider Pieter Coppens terug naar plaats 32 en wordt afgelost door Gill Vandenbroucke met zijn ploeg zonder Sagan maar mét Greg, Démare en Kwiatkowski. Charly Bettens, ex-speler van bekerwinnaar Zulte-Waregem, wordt tweede, voor Kristof Walraet uit Brakel.

Woensdag Dwars door Vlaanderen. Vanaf nu minstens twee maal koers per week.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors