Strade Bianche

2017

De Strade Bianche heeft zijn status van topkoers gisteren terug alle eer aangedaan. In een natte moddereditie werd de koers op 50km van de aankomst al opengebroken door een zeer gemotiveerde Tim Wellens. Zijn aanval werd onmiddellijk beantwoord door Greg, Kwiatkowski, Stybar en de verrassende Luke Durbridge. Een naam om te onthouden trouwens want ook al twaalfde in Kuurne. Later kwamen nog renners aansluiten waaronder Benoot en Stuyven, die echter later door pech werd uitgeschakeld. Sagan moest opgeven door ziekte en Vanmarcke werd uitgeschakeld door drievoudige pech. Kwiatkowski achtte op 18km van het einde zijn moment gekomen op een zware klim en liet iedereen achter. Dichtste achtervolgers waren Wellens, Stybar en Van Avermaet. Ondanks een goeie samenwerking kregen ze het gat niet meer dicht. Kwiatkowski wint ruim verdiend. In de achtergrond ontdeden de Belgen zich nog van Stybar en mochten dus mee op het podium met de ex-wereldkampioen.

Niemand onder ons had de eerste 4 gespeeld, waardoor het voor de ritoverwinning nipt was. Stefaan Lernout wint de Strade net als in 2015, toen hij zelfs ter plekke de koers gaan volgen was. Mogelijks dit jaar ook Stefaan? Stijn Vandenberghe kreeg het gat niet toe met zijn ploeg ‘Rita Gattoe’ en Pieter Schietgat werd derde. Ook zij delen dus in het prijzengeld.

In het klassement zijn er zware verschuivingen. Pieter Coppens, nummer 3 van de eindstand vorig jaar, neemt de leiding over van Julie Gabriël, die naar plaats 3 terugvalt. Collega Geoffrey Crombez maakt een mooie sprong naar plaats 2. Blijkbaar heeft zijn collega David geen gevoel voor humor.

De volgende koers is pas over 2 weken met Milaan-Sanremo.

 

4 Responses

  1. Wordt Kwiatkowski, na een tegenvallend 2016, de grote joker voor het Mégavélo klassement?
    Het zou zomaar eens kunnen.

  2. Een echte klasbak voor relatief weinig punten. Maar ik dacht dat hij de Vlaamse klassiekers niet rijdt dit jaar en zich meer gaat toeleggen op het Ardense werk?

  3. Klopt, Kwiat past voor Vlaamse werk.

  4. Een klasbak die het vorig jaar toch wat liet afweten (was toen ook duurder).

    Dat van het Ardeense werk klopt voor een stuk. Hij rijdt echter ook Strade en MSR. Zou zomaar twee keer bingo kunnen zijn als Michel hem dit jaar in tenminste niet uit het oog verliest op de Via Roma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors