Amstel Gold Race 2017

2017

Zoals verwacht kregen we dit weekend een duel België-Polen. Gilbert en Van Avermaet tegen Kwiatkowski. Dat duel had voor ons een speciale dimensie gezien ik met mijn broers en enkele vrienden in Warschau zat. Niet dat er veel Polen van wakker lagen. We hebben er welgeteld eentje gevonden die Kwiatkowski kende.  BMC maakte de koers al vroeg hard, dus Greg had goeie benen. Toch liet hij zich verrassen toen Gilbert alweer op meer dan 50km van de aankomst serieus aan de bom schudde. Hij raakte weg met een groepje luitenanten. Daaronder ook Benoot, maar die kende even later helaas mechanische pech. Kwiatkowski was ook niet mee, maar kon op de volgende puist nog de jump maken. Greg en Valverde waren mee met de Pool maar konden net die laatste meters niet overbruggen. De winnaars van Milaan-Sanremo en de Ronde ontdeden zich om de Bemelerberg, de laatste helling op het zeer geslaagde nieuwe parcours, van hun medevluchters en maakten onder mekaar uit wie er zijn tweede klassieker won dit jaar. Phil begon op kop. Kwiatkowski speelde op de verrassing. Hij sloeg meteen een gat van vier fietsen maar ging te vroeg aan en werd nog geremonteerd door een ijzersterke Gilbert. Dit leidde tot uitbundige taferelen bij de Quick-Step ploeg. De beelden van Jo Planckaert haalden zelfs de sporza site. Op de Nacht van de Koers mag hij dit gerust eens overdoen.

In de pronostiek was het Dieter Van Lierde, laureaat van 2015, die de Amstel won met lichte voorsprong op Remko Liedts. Tom Vandemoortele kaapte de derde prijs weg.

In de stand blijft Geoffrey Crombez aan de leiding. Maarten De Boe en Ignace Devreese wippen terug over Tino Gabriël.

Woensdag is er de Waalse Pijl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors