Scheldeprijs 2017

2017

Vandaag was de laatste wedstrijd van Tom Boonen op Belgische bodem. Hij werd uitgebreid in de bloemetjes gezet. De organisatie verlegde zelfs de start van Antwerpen naar Mol. Een mooie geste. Boonen reed gelukkig ook zonder kleerscheuren uit. Altijd een uitdaging in Schoten, want ook nu weer was er een grote valpartij in de finale. Kittel kwam er goed doorheen en won met overmacht de sprint tegen Olympisch kampioen omnium Viviani en Bouhanni. Goed voor zijn vijfde overwinning in Schoten.

Opvallend weinig sprintersploegen in Megavelo. Ex-unilin collega Yannick Beheyt wint zelfs zonder specifieke sprintploeg, enkel en alleen dankzij de top twee. Liesbeth Vanden Berghe, dorpsgenoot van Stijn Devolder, werd tweede, voor Steven Verhaeghe van de Nachtlichtjes, die gisteren nog klaagde dat het ‘gene vetten’ was dit jaar.

In de stand zeer weinig verschuivingen. Geoffrey Crombez loopt terug licht uit op Ignace. Tino Gabriël staat al sinds de Strade in de top tien, maar komt nu voor het eerst de top 3 binnen.

Zondag het volgende monument. Quickstep zal er ongetwijfeld een zware koers van willen maken. Gilbert is er niet bij, maar er is nog meer dan voldoende kwaliteit. Laat ons bidden dat alles mee zit voor Tom. Wie, behalve Roger, gunt hem die vijfde kassei niet? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors