Dwars door Vlaanderen 2018

2018

Het wordt gezien de omstandigheden een kort verslag van een wedstrijd waar nochtans veel over te vertellen viel. 3 zeer korte conclusies:

  1. Valverde is een held. Als Spaanse klimgeit van 38 jaar hier over kasseien komen rijden is op zich al zeer bewonderenswaardig. Zeker als het geen weer is om zijn hond Piti (…) door te jagen. Zoals hij dan nog eens mee koers maakt zonder parcourskennis, daar kan voor mij geen enkele dopingbeschuldiging tegenop. Die man is mentaal ijzersterk en na 18 jaar nog steeds even gedreven met zijn vak bezig. Ik citeer zijn ploegleider: “Als Valverde niet goed is tijdens een wedstrijd, dan komt dat omdat hij zeer goed is”
  2. Vanmarcke wordt zondag de sterkste man in koers. Als hij aanzet op de Kwaremont kan niemand volgen. Afwachten of dat volstaat. Gisteren alvast niet.
  3. Dat kwam enkel door een zeer sterke Lampaert met een geniale ingeving. Hij haalde alle ontsnappingen terug en ontsnapte dan op zijn Tchmils. Bijna vanuit stilstand op zijn kousenvoeten versnellend. Fantastisch.

In de uitslag kregen we een millimetersprint waarin Bert De Waele, uit onze tijdelijke hoofdstad Oudenaarde, Michael De Herdt en Wouter Tjampens klopt.

In het klassement opnieuw een nieuwe leider met Pieter Turtelboom, laureaat van 2014. Karel Vanovervelt, die samen met mij de Ronde rijdt zaterdag als we allebei tijdig genezen, en Frederik Vandenweghe uit Frankfurt volgen alert.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors