Brabantse Pijl 2018

2018

De Brabantse Pijl vormt de overgang tussen de kassei- en de klimkoersen. De kasseirenners die goed klimmen nemen dit en de Amstel er nog bij. De ploegen worden aangevuld met een nieuw blik klimmers, al komen de echte toppers er maar zondag bij. De start stond in het teken van het eerbetoon aan de overleden Michael Goolaerts. Zijn ploegmaats toonden zich ook onderweg, maar kwamen niet in aanmerking voor de overwinning. Dan had Lotto-Soudal betere papieren. Met Vanendert, Van Der Sande en vooral Benoot en Wellens kwam het met 4 potentiële winnaars aan de start. Ze wachtten geduldig de finale af, in tegenstelling tot in de Omloop, waar Benoot en Wellens ook in topvorm aan de start kwamen, maar te vroeg hun pijlen verschoten. Van der Sande opende de debatten, Vanendert nam over en kreeg 6 man mee, waaronder Wellens. Die wachtte de laatste helling niet af en ging er op 7km van de meet snoeihard vandoor. Zijn medevluchters lieten niet begaan, maar Tim bleef onhoudbaar doorzetten, zowel op het vlakke als op de 2 overblijvende hellingen. Benoot werd mooi derde na Colbrelli. De 2 Lotto Belgen zullen zich ook de komende koersen nog tonen. Maar de tegenstand wordt een stuk groter met de Alaphilippes van deze wereld. We kijken er naar uit.

Ringo Schoutteten, eindwinnaar in 2005, won de Brabantse Pijl in de pronostiek voor Henk Capoen en Marc Verstyn met zijn 12 Belgen.

In de stand blijft Stijn Dendauw aan de leiding voor Maarten De Boe en Karel Vanovervelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors