Scheldeprijs Schoten 2018

2018

De oudste koers van het land was dit jaar aan een grondige vernieuwing toe. De start werd namelijk in Nederland gegeven. Er werd gestart vanuit Zeeland in de hoop er met de stevige wind al een lastige wedstrijd van te maken. Dat lukte vrij aardig. Sowieso een mooi initiatief. In de vroege vlucht van 5 zaten met Jonas Rickaert en Guillaume Van Keirsbulck (onder voorbehoud) 2 renners die er bij zullen zijn op de Nacht. Ze zongen het zelfs uit tot de aankomst in Schoten. Rickaert werd zelfs nog 8e! Ondanks de vele vluchtpogingen draaide het toch weer uit op een massasprint. Als die niet door een topper wordt gewonnen, dan wel door een jong talent dat aan het venster komt piepen. Denk maar aan Cavendish en Kittel in het verleden. Dit jaar werd dat de 22-jarige Nederlander Fabio Jakobsen. Hij haalde het met sprekend gemak van 2 andere talenten: de Duitser Ackermann en de Brit met de stoere naam Lawless. Twee keer versnellen volstond voor onze Noorderbuur. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat hij nog verschillende cartouches over had. Eerder dit jaar won hij ook al Nokere Koerse met overschot. Een rastalent dus.

Enkel ex-collega Brecht Desmet geloofde in het talent van Jakobsen, maar kon daar niemand naast plaatsen, waardoor hij op de tweede plaats strandde. Bente Vierstraete kon naast Ackermann namelijk Debusschere opstellen en wint zo na Milaan-Sanremo ook de Scheldeprijs. Jan De Clercq werd derde.

In de stand geen verschuivingen aan de top. Maarten blijft aan de leiding voor Stijn en Pieter.

One Response

  1. Ben der nog niet over…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors