Waalse Pijl 2018

2018

Alejandro Valverde heeft de Waalse Pijl niét gewonnen. De keizer van de muur van Hoei kon geen zesde overwinning realiseren na zijn vier op een rij de voorbije jaren. Het begon al onderweg met paniek in de ploeg toen niemand minder dan Nibali al vroeg demarreerde met 4 kompanen. Dit noodzaakte Valverde om zijn ploegmaats al vroeg op te offeren. Die brachten het peloton met de favorieten wel terug tot een overbrugbare afstand, maar konden hun kopman niet in de ideale positie afzetten. Vanendert had er intussen een zeer lange sprint van gemaakt die eigenlijk verbazend veel weg had van een demarrage. Hij werd mooi derde, maar oogstte daar geen lof mee bij zijn kopman Wellens, die 7e werd. Dan vielen de puzzelstukjes bij Quick-Step beter in elkaar. Ze hadden Schachmann mee in de aanval met Nibali. Die hield het vol tot hoog op de muur en werd nog mooi 8e. Zijn ploegmaats zaten zo in een zetel en konden kopman Alaphilippe netjes afzetten aan de voet. Die ging mee met Vanendert en plaatste dan op het juiste moment zijn versnelling. Valverde kwam vanuit zijn verre positie nog tot aan zijn achterwiel, maar kon dat verschroeiende tempo niet meer volgen en moest letterlijk het hoofd buigen voor zijn opvolger.

Mijn neef Jasper Maes had de volledige top 4 opgelijnd in zijn ploeg ‘TeenageMutantCyclingTurtles2’, wat hem de overwinning opleverde. Jens Deryckere en Thomas Soete reden op respectabele afstand ook in de prijzen.

In de stand blijft de top 3 ongewijzigd. Stijn Dendauw blijft comfortabel aan de leiding. Maarten Deboe moet rekenen op een overwinning van Gilbert in Luik om er nog over te geraken. Pieter Turtelboom hoopt zijn derde plaats te verdedigen, maar voelt vooral de hete adem van Ignace Devreese (Alaphilippe) en Matthias Tuytschaever (Gilbert en Alaphilippe). Zij kunnen zelfs nog naar alle trapjes van het podium springen. Verder zien we nog ultieme demarrages van Bert Reynaert (10), Black List (18) en Brecht Deketele (22). Zij komen te laat voor de eindoverwinning, maar als alles mee zit kunnen ze het podium nog halen. Er zal zondag in die huiskamers nog net iets heftiger worden gesupporterd. Ik wacht trouwens vol ongeduld of en wanneer ‘Black List’ uit ‘Darkweb’ zijn ware identiteit zal bekend maken. Mogelijks wacht hij/zij daarvoor tot op de Nacht van de Koers? Nog tot dinsdag tickets in voorverkoop beschikbaar trouwens!

 

3 Responses

  1. Kwiatkowski te vroeg gepiekt, es benieuwd wat ie in Luik nog kan…

  2. Ze zijn wat voorzichtiger geworden bij Sky na ‘dossier Salbutamol’. En dat zie in je de resultaten ….

  3. Bernal deed toch al rare dingen eerder dit jaar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors