De kleine Ronde van Vlaanderen maakte zijn reputatie weer helemaal waar. Alle toppers staan er met het mes tussen de tanden aan de start. Met de val van Sep Vanmarcke verloren we helaas al snel één van de favorieten. En dat, O ironie, net in de koers waarin hij met Langeveld en een verrassende Bettiol voor het eerst in jaren wél ploegmaats mee voorin had. Hopelijk kan hij woensdag starten in Waregem. Het Deceuninck team was de grote favoriet en vervulde die rol met verve. Bob Jungels reed een dijk van een wedstrijd. Hij opende al heel vroeg de debatten en reed alleen naar de kopgroep toe. Die konden hem op de E3 col echter niet meer bij houden waardoor Bob aan een solo van 30km startte. Dat zou nog een stuk straffer geweest zijn dan de solo van Terpstra vorig jaar, die pas op de Varent alleen kwam te zitten. Hij was bijzonder sterk, maar kreeg geen grote voorsprong, ironisch genoeg door zijn ploegmaats Gilbert en Lampaert in groep 3. Die bleven groep 2 opjagen waardoor daar iedereen mee werkte, behalve Stybar. Op de Tiegemberg pakte Greg dan uit met een verschroeiende demarrage. Bettiol, uiteraard Stybar en Wout – mister regelmaat – Van Aert konden volgen. Sagan moest droog uit de wielen. Volledig geparkeerd. Hij en zijn mechanicien frunnikten daarna wat kleinzielig aan zijn versnellingsapparaat, maar dat was duidelijk niet de oorzaak. Een uitzichtloze situatie voor de vier om te moeten achtervolgen op een klasbak-tijdrijder als Jungels en dit terwijl zijn ploegmaat zich bij hen in de wielen kon sparen en dus zegezeker was. Knap toch dat ze zich niet gewonnen gaven en het klaarspeelden om de ontketende Jungels terug te halen. Stybar was er niet gerust in. Demarreerde nog tot tweemaal toe, werd tweemaal terug gehaald en haalde het dan alsnog in de sprint. Niet de sterkste man in koers want dat waren Bob en Greg, maar wel een verdiende overwinning. Hij zat in een zetel, maar is er zelf moeten gaan in zitten. Iets waar Gilbert en Lampaert niet in slaagden.

De mannen met Stybar dus weer aan het feest. Ditmaal ging Fabrice Laga met de hoofdvogel lopen. Snelle Fabrice (fervent hardloper) haalde het in een millimetersprint van Vichtenaar Patrick Byttebier en leider Thomas Soete.

Thomas en Patrick lopen in de stand dan ook verder uit. Emil Gabriel, zoon van Tino, is eerste achtervolger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors