Milaan-Sanremo 2019

2019

Voor Milaan-Sanremo hoef je maar een kwartiertje de TV op te zetten om de koers gezien te hebben. De Turchino, de Capi en zelfs de Cipressa zijn maar het voorspel. Maar nog meer dan vorig jaar werden we beloond met een spetterende climax. Lampaert, Stybar en Gilbert offerden volledig hun kansen op voor Alaphilippe. Ze legden een hels tempo op tot een kilometer voor de top van de Poggio. Clarke demarreerde daarna eerst maar dan achtte Julian zijn moment gekomen. Even zag het er naar uit dat niemand kon volgen. Maar ex-winnaar en Pools kampioen Kwiatkowski bracht 6 man terug in het wiel van de Fransman. Wereldkampioen Valverde, Sloveens kampioen Mohoric, Slovaaks kampioen Sagan, Europees kampioen Trentin en de verrassende Belgen Naesen en vooral Van Aert. Fantastisch gezelschap. Ze sloegen een gat waar de spurtersploegen geen antwoord op hadden. Enkel enkelingen zoals Nibali en Clarke konden nog aansluiten. In de afdaling en beneden werd er niet vol doorgereden en dan weet je dat er demarrages komen. Trentin had de snedigste in huis. Die werd beantwoord door Van Aert en wel op zo’n indrukwekkende manier dat het er eventjes op leek dat hij met Trentin kon weg rijden, maar de kampioenen lieten niet begaan. Daar verliest Van Aert zijn podiumplaats, maar het siert hem dat hij in zo’n gezelschap toch het lef toont om vol voor de overwinning te gaan. Er kwam nog een uitval van Mohoric, maar dit leidde eigenlijk vooral de lange sprint in. Alaphilippe kwam van ver op kop, maar ondanks de tegenwind hield hij toch sterk stand. Naesen sprintte naar een prachtige tweede plaats. Na de Strade alweer een mooie en verdiende overwinning voor de hyperkinetische Fransman in topvorm. Moeilijk te geloven dat hij deze vorm zal kunnen aanhouden tot de Ardense klassiekers volgende maand, maar zijn voorjaar kan al niet meer stuk.

Dat geldt ook voor collega Laurens Anckaert. Met slechts 7 noemenswaardige renners in zijn ploeg NV Drets haalt hij vlot de overwinning binnen. De eerste voor de C&W groep. Marc De Middeleer en Nadine Vercant worden 2 en 3. 

In de stand vergroot Thomas Soete zonder Alaphilippe maar vooral dankzij zijn 2 sterke Belgen nog zijn voorsprong in de stand. Ive De Schryver heeft als enige de winnaars van alle 4 de wedstrijden in zijn ploeg en schuift zo op naar plaats 2. Patrick Byttebier, vader van onze huisstyliste Trien, springt naar 3.

Vrijdag starten de Vlaamse hoogweken met de E3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors