Openingsweekend 2019

2019

425 ploegen werden er dit jaar ingeschreven door 304 ploegeigenaars. Sommigen zetten alles op 1 ploeg, anderen schrijven er 3 in. Een opvallende deelnemer is alvast terug ‘Black List’ uit ‘Darkweb’. Zeer benieuwd of deze anonieme speler zich dit jaar openbaar zal moeten maken wegens het winnen van een prijs. Alle ploegeigenaars gaan het openingsweekend in vol hoop dat hun favorieten het uitstekend gaan doen. Dat ze de 12 goeie renners gekozen hebben. Dat geen enkele ziek is of pech kent. Sommigen triomferen, anderen vloeken. Maar het is nog vroeg voor conclusies. De sterke mannen van de Omloop zijn meestal niet dezelfde als deze die een maand later voor de prijzen rijden. Met uitzondering van Van Avermaet. Die was zaterdag alweer op de afspraak met een ijzersterke prestatie. Op alle bergjes de forcing gevoerd om met zo weinig mogelijk concurrenten naar de streep te rijden. Zo bleven er 4 kopmannen over zonder ploegmaats. Daarbij de verrassende klimmers Teuns en Wellens, king of Oman Lutsenko en cyclocrosser Stybar. Op Teuns na hadden ze alle 4 gewonnen in 2019. Geen toeval. Wellens was de eerste die demarreerde. Greg ging er achteraan. Stybar ging als tweede. Altijd een goed moment. Opnieuw reageerde Greg, maar hij kreeg het gat niet dicht. Niet zozeer speculerend. Dat had ie enkele seconden eerder moeten doen. Maar als Lutsenko er dan niet achter springt, was het kalf ook verdronken. Stybar was dus gaan vliegen. Verdiende overwinning, want de hele dag attent mee voorin. Zelfs in de aanval met Naesen op meer dan 80km. Geen verrassing voor de meesten onder ons. De Tsjech prijkt in 135 van de 425 ploegen. Goed voor een top 10 notering. Thomas Soete had 3 van de 5 kopmannen in zijn ploeg, naast 8 andere scorende renners. Enkel de onfortuinlijke Tiesj Benoot scoorde niet voor ‘AC Milan op de fiets’. Kristof Vervaeke en Ivan Coolens vervolledigen het eerste Megavelo podium van 2019.

Kuurne is altijd de wedstrijd van de herkansing. Niet voor Sep Vanmarcke want niet op de planning. Niet voor Jasper Stuyven want ziek, net als vele anderen. Het scenario was gelijkaardig als de meeste edities. Een mooie kopgroep rijdt weg in de bergzone. De achtervolgers worden ingelopen door het peloton, dat nog voldoende tijd heeft om zich te reorganiseren in de plaatselijke rondes. Ook nu weer zakte de voorsprong snel weg, maar de mannen van Groenewegen kregen onvoldoende steun van de andere sprintersploegen. En vooral: vooraan konden Naesen en co niet meer in het wiel blijven van Bob Jungels. Van op de kop reed de jonge Luxemburger droog weg en ronde een prachtige solo op zijn Stuyvens af. Dit is wat mij betreft de opvolger van Geraint Thomas. Een alleskunner. Toen Geraint de E3 won in 2015, voorspelde ik dat hij in de Tour ook brokken kon maken als hij er zich op toelegde. Dat moet deze Jungels op termijn ook kunnen. Maar intussen is hij zich al een stevig palmares bijeen aan het fietsen. Vorig jaar won hij Luik. In plaats van deze succesvolle weg verder te bewandelen, beslist de eigenzinnige Luxemburger om zich tot kasseirenner om te scholen. Niet onlogisch gezien zijn overwinning in Roubaix bij de beloften, maar zeker niet evident. Een gevaarlijke outsider voor begin april. Ik heb hem vorige week alvast aan 50/1 gespeeld voor de Ronde. Zijn notering is alvast gezakt tot 25/1 en zal nog verder zakken. Pieter Vanhauwere van U!troepteken had dat ook al in het snotje en dankt er zijn eerste overwinning aan. Oost-Vlamingen Anton Schellekens en Michael De Herdt sprintten naar plaats 2 en 3.

Ivan Coolens uit Waregem is de eerste leider van Megavelo, gevolgd door Koen Blomme en Michel Turtelboom.

Nog 2 tips om het spelletje wat interactiever te maken:

  1. Via je MyMegavelo pagina kan je je nog steeds groeperen in spelersgroepen. Je kan jezelf toevoegen in bestaande groepen of als je eigenaar bent, dan kan je ook andere ploegen toevoegen. Zo kan je de resultaten van je ploegje beter volgen tov je collega’s/vrienden/familie.
  2. Onder elk verslag kan je reageren via ‘Leave a comment‘. Alle meningen zijn welkom!

Zaterdag is er de Strade Bianche.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors