Strade Bianche 2019

2019

We kregen dit jaar een droge editie van de Strade Bianche. Een wereld van verschil met het modderbad van vorig jaar, maar de koers was er daarom niet saaier door. Ook dit jaar veel Belgen in de vuurlinie. Wellens brak de finale open en scheidde met zijn versnelling het kaf van het koren. Benoot en Van Avermaet waren attent mee voorin maar hadden geen topdag. Lampaert verrichte berenwerk voor DQT op een parcours dat het zijne niet echt was. Dit laat het beste verhopen voor de komende klassiekers. En dan was er terug Wout Van Aert. Durfde als enige van de kopgroep meteen mee springen met de scherpe demarrage van Fuglsang. Enkel Alaphilippe ging er nog achteraan. Gezien die laatste 2 ook nog enkele ploegmaats bij de achtervolgers hadden, was het snel duidelijk dat de 3 gaan vliegen waren. Van Aert reed zeer sterk. Enkel in Watt/kg moest hij onderdoen voor de 2 klimmers waarmee hij onderweg was. Getuige het feit dat hij moest lossen bergop maar totaal niet stil vil. In zoverre dat hij zelfs terugkeerde vooraan. Mooie prestatie en ook een deugddoend podium na alle twijfels van het crossseizoen en het openingsweekend. Toen Fuglsang (veel te laat voor hemzelf) zijn sprint inzette kon hyperkineet Alaphilippe er vlot naartoe. Hij duurde wel nog tot na de voorlaatste bocht vooraleer hij over de Deen ging, maar hij was zegezeker. Mooie overwinning voor de Fransman en een straffe vier op een rij voor DQT. Wat daar nog het meest straffe aan is, is dat het met 4 verschillende renners gebeurde. En dan hebben ze nog Lampaert en Gilbert in de wachtkamer.

Gill Vandenbroucke maakte een ploeg rond Alaphilippe, maar mankeerde Fuglsang en Stybar. Ik excuseer mij bij Hanne en de familie Vandenbroucke voor het stresserende wachten gisterenavond, maar het (on)gdeduld werd beloond met de overwinning. De eerste voor de kasteelheren, de grootste spelersgroep. Chris Folens werd met zijn ploeg Marijke derde, vlak na Thomas Soete. Die had de eerste 2 niet in zijn ploeg, maar werd desondanks toch mooi tweede en dat met dezelfde ploeg waarmee hij Het Nieuwsblad won. Daarmee is duidelijk wie de nieuwe leider is. Kenny Meijhiu, Vlaanderens mooiste 🙂 :), volgt in stilte in het wiel als kopman van de Heren van Gent. Koen Blomme houdt mooi stand op de 3e plaats.

Volgende wedstrijd pas over 2 weken met Milaan Sanremo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors