“God help us all saterday” was de tweet van Oliver Naesen na de aankomst woensdag. Het geeft treffend weer hoe groot het respect is voor VDP en tegelijk de schrik voor zijn dominantie de komende jaren. Wat hij in de Brabantse Pijl presteerde mag dan ook nog een trapje hoger ingeschat worden dan zijn overwinning in Dwars door Vlaanderen. Nu was hij namelijk onderweg met de 3 andere topfavorieten. Titelverdediger Tim Wellens, Michael Matthews en vooral Sanremo winnaar Julian Alaphilippe. De Fransman kwam weer in competitie na zijn val in het Baskenland, maar wou dit zelf niet als uitvlucht gebruiken. Feit is dat hij op de Ijskelderlaan niet weg raakte en vooral dat hij in de sprint droogweg uit het wiel gesprint werd. Van der Poel won zo op indrukwekkende wijze zijn tweede semi klassieker. Zondag behoort hij wat mij betreft tot de favorieten, maar zeker niet dé topfavoriet. Enerzijds is het een koers van meer dan 200km. Niet dat hij dat niet kan, maar in die koersen verliest zijn grootste wapen van de explosiviteit toch wat kracht omdat de uithouding, de fond belangrijker wordt in die koersen. En daar is hij zeker niet de sterkste in wegens gebrek aan lange trainingen in de winter. Bovendien is Mathieu een stuk zwaarder dan de andere favorieten zoals Alaphilippe. Op de lange hellingen rond Valkenburg kost dat PK’s die hij in de finale kan tekort komen. Aan de andere kant hebben we nog steeds het einde van zijn talent niet ontdekt en kan hij ons uiteraard nog steeds verrassen.

Alex Liedts had er 3 uit de top 4 in zijn ploeg de Kleppers. Hij klopte Arne Bruyneel en Ivo Goderis, die vorige vrijdag nog mee reed in de klassieker Vichte-Roubaix-Vichte.

In de stand rijdt Patrick Byttebier alweer verder weg van de tegenstand. Hij heeft maar liefst 400 punten voorsprong op de nieuwe nummer 2, Jochen Deweer, zelf renner en waarschijnlijk(?) de enige deelnemer die zelf op CQ ranking staat. In 2010 klopte hij zelfs nog Rüdiger Selig, nu ploegmaat van Sagan en zondag nog mee met Politt en Gilbert in de ontsnapping. Kenny Debisschop komt terug op het podium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors