Dwars door Vlaanderen 2019

2019

Dwars door Vlaanderen deed een gouden zet door zijn datum vlak voor de Ronde te leggen. Het deelnemersveld is de laatste 2 jaar heel wat hoger van niveau dan voorheen. Met een snedige, koude wind daar bovenop beloofde het een harde koers te worden. Eventjes was er oponthoud wegens (de ambulance van de ) vrouwenkoers, wat zorgde voor ongeziene beelden van renners die midden de velden werden tegen gehouden. Beelden die je anders enkel bij gesloten overwegen ziet. Wij waren er in de Ronde van Vlaanderen straat getuige van dat zelfs na de herstart de 2 koersen mekaar op de hielen zaten. De rode vlag van de mannen reed vlak na de groene van de vrouwen. Mathieu Van der Poel trok het zich allemaal niet te veel aan en reed op 60km van de meet al naar de kopgroep toe. 20km later op de Trieu reden Benoot en Jungels naar de Vliegende Hollander toe. Er ontstond een mooi kopgroepje van 5 met ook nog overblijver Pöstlberger en Turgis (enkel gespeeld door Jeroen De Cocker). Het werd snel duidelijk dat de winnaar voorin zat.

Iedereen wist dat Van der Poel de snelste was. Benoot moest dus nog demarreren maar wou niet als eerste gaan. Doordat Jungels waarschijnlijk hetzelfde dacht, deed Benoot het toch. Bob haalde hem terug. Tweede vreemde beslissing van de Luxemburger want dit moet je normaal overlaten aan de snelste van het groepje. Hoe dan ook is Jungels een heel mooie aanwinst in het Vlaams klassieke peloton. Hij is voor mij zelfs favoriet voor zondag gezien hij voor het sterkste team rijdt en er voor mij meer kans maakt dan de andere kopmannen. Het zou mij geen windeieren leggen want ik heb er voor de start van het seizoen op gewed aan 50/1. Enfin terug naar de koers. De verrassende Turgis had een bijzonder snedige aanzet maar Mathieu had het – gelukkig voor hem – onmiddellijk gezien en had als enige nog een reactie in huis. Hij snelde autoritair uitbollend en dik verdiend naar zijn eerste Worldtour zege. Samen met Wout en Greg moet hij zondag het DQT team het vuur aan de schenen proberen leggen. Zijn vader Adrie, te gast in Vichte op de komende Nacht, zal het graag zien gebeuren.

In de pronostiek kregen we een superspannende massasprint met amper 4 puntjes verschil tussen plaats 1 en 3. Het is Joke Vanhaelemeesch, vrouw van onze sponsor Jardinico, die het haalde voor mijn broer Karel en the wolfpak van Michael De Herdt.

In de stand plaatst Patrick Byttebier, die ons vrijdagavond naar Antwerpen brengt voor de Ronde, een serieuze demarrage. Hij neemt ineens 170 punten voorsprong op de vorige leider Thomas Soete. Kenny Debisschop springt naar plaats 3.

Zondag hoogdag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors