Gent-Wevelgem 2019

2019

Gent-Wevelgem. Koers in Flanders Field. Een prachtige combinatie. Met het bestuur van de Textielprijs in Vichte beleefden we gisteren een prachtige dag. In de voormiddag een rondleiding in de loopgraven. In de namiddag de soldaten van de koers de Kemmelberg zien bestormen. Naast de Kemmel zijn ook de Moeren uniek aan deze koers. De wedstrijd brak er zoals zo vaak heel vroeg open. Sagan wou zijn afgang op de Tiegem compenseren en koerste heerlijk aanvallend. Het onaantastbare Quickstep werd verrast en had enkel Tim Declercq mee in de ruime kopgroep. De zoon van Karel, onze cabarettier op de Nacht, spaarde waar mogelijk zijn krachten om ze loyaal als altijd ten dienste te stellen van de ploegmaats nadat hij werd ingelopen. Intussen had Sagan nog verder geschift. 4 man kon volgen waaronder een sterke Edward Theuns. Ze zongen het echter niet uit tot Wevelgem. Op de Kemmel zagen we een chasse patatte van Alexander Kristoff. Weer niets voor de Noor, zou je dan denken. Maar Gaviria had (opnieuw) niet zijn dagje en de sterke Noor mocht voor eigen rekening sprinten. Niemand van de kopgroep geraakte zelfs maar uit zijn slipstream. Degenkolb werd tweede. Een sterke Naesen haalde net als in Sanremo vorige week opnieuw het podium.

Bert De Waele uit Oudenaarde kon het volledige podium presenteren in zijn ploeg. Hij haalde het met ruime voorsprong op Izegemnaar Ruben Depoortere en studiegenoot Wouter Tjampens.

In de stand consolideren Thomas Soete en Patrick Byttebier hun voorsprong. Met Frank Roman krijgen we een nieuwe achtervolger op plaats 3.

Woensdag Dwars door Vlaanderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors