Scheldeprijs 2019

2019

De waaiers in Zeeuws-Vlaanderen en de kasseien in de finale ten spijt krijgen we jaarlijks een massasprint in Schoten. Gelukkig want in de eendagswedstrijden is dit een uitzondering aan het komen. Geen Gaviria, Kristoff of Viviani. Wel Greipel en Kittel, maar zoek hen niet in de top van de uitslag. Kittel kon zelfs simpelweg het peloton niet volgen. Hoog tijd voor bezinning na een nochtans veelbelovend seizoensbegin. Dus schoten (…) Jakobsen en Ackermann over als favorieten. Die laatste geraakte ingesloten door een schijnbaar onbewust maneuver van de uitzakkende Morkov. Die had ook eerder al onze toekomstige topsprinter Jasper Philipsen weg gedrumd. Jasper betaalde leergeld en werd 9e na een loodzwaar voorjaar waarin hij al alles reed. Zondag ook nog Roubaix maar dan zal een periode van rust volgen. Jakobsen volgde zo verdiend zichzelf op als winnaar.

De meest succesvolle neo-prof van 2018 stond in nogal wat ploegen, maar dat was uiteraard niet voldoende voor de overwinning. Die ging naar Dieter Hermy uit Zedelgem. Dieter had met Lawless en Walscheid erbij het volledige podium. Renners die zelfs bij de meerderheid van ons kennerspubliek geen belletje doen rinkelen, vermoed ik, dus dik verdiende overwinning. Koen Heindryckx werd tweede met zijn ploeg ‘t leven is veu de rappe’ en Jan De Clercq derde.

In de stand wipt Kenny Debisschop over Thomas Soete van 3 naar 2 en blijft Patrick Byttebier ruim aan de leiding.

Zondag de helleklassieker. Morgen gaan we de laatste 5 stroken alvast verkennen in Vichte-Roubaix-Vichte. Zondag doen de sterkste 2 van de Ronde niet mee met Bettiol en Van der Poel. Dan is het aan de Belgen om eindelijk eens te scoren, zeker in een overgangsjaar als dit waarin er geen onklopbare Cancellara of Sagan rond rijdt en in afwachting van de onklopbare Van der Poel. Mijn favorieten zijn dan ook Van Avermaet en Van Aert. Maar als we mogen kiezen, gunnen we het toch Sep of Philippe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors