Morgen krijgen we met Luik-Bastenaken-Luik de ontknoping van de Megavelo pronostiek. Voor de eindoverwinning liggen de kaarten uiteraard zeer gunstig voor Patrick Byttebier en zijn ploegmanager Karel Vanovervelt. Enkel Thomas Tuytte kan hem nog remonteren met een ultieme jump. Hij moet daarvoor rekenen op een overwinning van Alaphilippe en daarbij moeten ook Philippe Gilbert, Rui Costa en Floris De Tier zwaar in de punten rijden. Als alles mee zit, kan dit, maar de tweede plaats is realistischer voor Thomas. In de eindstand vallen ook plaatsen 2 tot 10 in de prijzen en die liggen nog volledig open.

Woensdag in de Waalse Pijl reden Fuglsang en Alaphilippe net als in de Strade en de Amstel weg van de tegenstand. Zij zijn de sterkste klimmers van 2019. Grote kans dat ze ook morgen in de kopgroep zitten die morgen voor de zege zal strijden in Luik. Thomas Levrau had als enige het koppel kemphanen samen in de ploeg maar strandde toch op een 7e plaats. Het was Thomas Soete die zijn tweede dagzege boekte in een millimetersprint met Arne Bruyneel en neef Jasper Maes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors