Kuurne-Brussel-Kuurne 2020

2020

De mannen van Kuurne voerden dit jaar een parcourswijziging door. Geen Nokere, maar wel de Kluis als laatste helling. Maar belangrijker: een plaatselijk rondje minder en langs Sint-Denijs naar Kortrijk. Smalle, bochtige wegen en geen meter vlak. Wat mij betreft zeer geslaagd. Het was ook daar dat de koers beslist werd. De mannen van Quick-Step hadden ondanks de aanwezigheid van Stybar het gat toegereden op een mooie kopgroep met oa Kristoff, Benoot, Van Avermaet en Vanmarcke. De 4 vroege vluchters stonden ook op het punt om ingelopen te worden. Eerst demarreerde Jungels nog, maar de winnaar van vorig jaar kreeg geen vrijgeleide. Het signaal voor Kasper Asgreen om er vandoor te gaan. Nu sprong er vreemd genoeg niemand op het wiel. Hij vloog voorbij de 4 vluchters. Jans en Vallée haalden alles uit de kast om in het wiel te geraken. Vallée presteerde het zelfs om nog af en toe over te nemen, maar 10km voor het einde was hij toch de laatste die Kasper moest laten gaan. Ondertussen jaagden bij momenten 6 man van Lotto, Sunweb en Ineos achter de jonge Deen. Zijn voorsprong schommelde tussen de 10 en 30 seconden. Hij reed het melkzuur tot achter zijn oren, maar hield knap stand. Kuurne heeft stilaan een patent op jonge hardrijders die solo aankomen, na zijn ploegmaat Jungels vorig jaar en Jasper Stuyven in 2016.

Frans Soete, de chef kok van de Nacht van de Koers, had aan 2 renners voldoende voor de overwinning. Dimitri Van Cauwenberghe kwam enkele puntjes te kort, net als Mieke Bourgeois.

Ook in de stand nemen Dimitri en Mieke deze plaatsen in. Daar is het Kurt Goeminne van de Nachtlichtjes die de leiding neemt dankzij 2 top 10 noteringen.

Zaterdag is er de Strade Bianchi, die gelukkig kan doorgaan ondanks de dreiging van het Corona virus.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors