Omloop Het Nieuwsblad 2020

2020

Stormachtig weer gisteren. Ideale omstandigheden voor een stormachtige koers. Na 70km al, nog voor de start van de live uitzending, kregen we koers. De mannen van Ineos en Trek, onder leiding van Jasper Stuyven, trokken een waaier. Ook Stybar en Wellens waren attent mee. CCC had alle moeite van de wereld om de situatie recht te trekken. Na enkele vruchteloze pogingen van Van Avermaet ontsnappen er 8 man op kousenvoeten. Daarbij opnieuw Stuyven, Lampaert en Trentin. Van Aert en Van Avermaet hadden een ploegmaat mee en zaten gevangen. Naesen en Vanmarcke waren geïsoleerd. Team Ineos nam de handschoen op maar kreeg het gat niet dicht. Van Aert probeerde het daarna nog met Vanmarcke en daarna met Benoot, maar met 2 kregen ze de klus niet geklaard. Ze werden telkens tot de orde geroepen door Kasper Asgreen, die er een goeie training van maakte voor de dag erna … De winnaar zat dus vooraan, waar Tim De Clercq het leeuwendeel van het werk deed in functie van zijn trainingsmaatje Lampaert. Op de Muur was het dan aan Yves zelf. Enkel Stuyven en Kragh Andersen konden volgen. De anderen, verrassend genoeg ook Teunissen en vooral Trentin, moesten er af. Lampaert kon de sprint niet afwachten en speelde ridder of mis, maar Stuyven twijfelde geen seconde en reed het gat toe. De doodsteek voor Andersen. Toen waren ze nog met 2. Stuyven maakte het daarna mooi af in de sprint en wordt zo beloond voor zijn aanvallende wedstrijd. Een mooie seizoensopener ook na een voor hem snel te vergeten 2019.

Jasper Nuyttens uit Sint-Eloois-Vijve had beide Belgen in zijn team en is de eerste winnaar van het seizoen. Studiegenoot Dimitri Van Cauwenberghe werd tweede voor Kenny Debisschop en Ilse De Cnuydt. Uiteraard zijn zij ook de eerste leiders in de stand.

De voorlopige uitslag van Kuurne staat intussen ook online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors