Openingsweekend 2021

2021

Koers in Vlaanderen! We keken er met zijn allen naar uit en werden beloond met 2 spannende koersen. We kregen vergelijkbare scenario’s. Tweemaal reed een superman van vroeg weg, maar werd die terug bij de lurven gevat en draaide het op een groepssprint uit. Zaterdag was dat Alaphilippe die al op de Berendries zijn duivels ontbond en solo ging. Wat mij betreft, had hij zichzelf toch wat overschat want nog voor de Muur kwam alles terug samen. Hij kon zich wel nog herpakken en nog wat kopwerk doen voor de ploegmaats. Niet zonder succes, want Ballerini (ook al mee in de vlucht) won met ruime overmacht de sprint voor Jake Stewart (Jake wie?) en good old Sep Van Marcke. Pechvogel was Alexander Kristoff die in de laatste kilometers lek reed en zo minimaal het podium verspeelde.

Ballerini stond in 39 ploegen, zie overzicht, waaronder die van Olivier Vermeeren, die de eerste overwinning van het seizoen binnenhaalt. Steven Himpe had noch Ballerini, noch Stewart, maar wordt mooi tweede, voor Koen Van der Biest.

Zondag was het aan het fenomeen Mathieu Van der Poel om zijn duivels te ontbinden. Op meer dan 80km van de finish demarreerde hij uit het peloton. Zelfmoord bij iedere normale coureur. Jonathan Narvaez had de ballen om mee te gaan en zelfs volop mee te werken. Knap. Ze hadden voor hun lef mogen beloond worden met het podium. Samen reden ze naar de vroege vlucht toe, waarvan er uiteindelijk nog 3 overbleven. Daarachter zette een ruime elitegroep met o.a. Van Avermaet, Stuyven en Asgreen alles op alles om naar de 5 vluchters toe te rijden. Dat leek niet te lukken, tot ze in Kortrijk versterking kregen van een 2e groepje met daarin oa Mads Pedersen. Dan nog leken ze tekort te komen, tot krachtpatser Asgreen alleen het gat dichtte op amper 1km van de finish. Groepssprint dan maar. Daarin werd de ex-wereldkampioen fantastisch naar voor gebracht én gelanceerd door Jasper Stuyven en maakte het krachtig af, voor Anthony Turgis en Tom Pidcock, wat mij betreft toch de man van het weekend. Zaterdag tweede sterkste man in koers, zondag podium. Niet slecht voor een 21-jarig opdondertje van 1m57.

De overwinning in Kuurne ging naar niemand minder dan de Blacklist, die dus eindelijk zijn identiteit moet bekend maken, wil hij/zij het prijzengeld opstrijken. Tweede werd Kristof Desmedt, speler van editie 1 in 1996 en collega Klaus Dewolf.

In de stand neemt Koen Van der Biest de leidersplaats voor Omloop winnaar Olivier Vermeeren en ex-Unilin collega Dieter Dejans.

Wie graag zijn visie geeft over de koers of de pronostiek, kan hieronder zijn commentaar posten. Alle (sportieve) meningen zijn welkom!

2 Responses

  1. Mads Pedersen won een ezel, Kasper Asgreen reed een finale gelijk een ezel..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors