Al heel het seizoen wordt over niemand anders gesproken dan over de grote 3. Zeker na hun superhelden festival tussen de Tirreense en Adriatische kust leek het echt alsof geen enkele andere coureur nog kans maakte om een koers te winnen als zij aan de start stonden. 2 klassiekers verder is het tegendeel alweer bewezen. De superhelden zijn nog steeds koersbepalend, maar ze vertonen toch menselijke trekken. Ze kunnen wel degelijk verliezen mits de juiste tactische keuzes en het nodige lef. In Sanremo speelde Jasper Stuyven dit op zijn eentje klaar. Laten we daarbij eventjes de behulpzame Kragh Andersen vergeten. In Harelbeke was het the wolfpack die keihard toesloeg. Zonder roedelleider Alaphilippe toonden ze zich toch oppermachtig. Op 80km (!) van de streep al namen ze de koers resoluut in handen. Stybar, Asgreen, Sénéchal en Lampaert stormden de Taaienberg op. Geen schrik van de superhelden, maar resoluut uitgaan van de eigen sterkte. Machtig. Van Aert en VDP reageerden alert. Er ontstond een mooi elitegroepje dat zonder incidenten om de overwinning had gestreden. Even later reed Van Aert echter lek, waardoor die zijn manschappen liet werken in het peloton. Gouden zaak voor ons AG2R duo Naesen en Van Avermaet, die de slag op de Taaienberg hadden gemist. Net voor alles terug samen kwam, ging Kasper Asgreen er alleen van door. Er was nog 70km te gaan, maar dat schrikte de sterke Deen duidelijk niet af. Achter hem waren er voortdurend schermutselingen, maar op de Patersberg viel de koers in zijn definitieve plooi. Van Aert ging aan. Enkel VDP, Stybar en een week na week groeiende Van Avermaet konden volgen. Ze kwamen bij een groepje met Naesen en Senechal. Op de Tiegem schudde Van Aert nog eens aan de boom, maar blies zijn motor daarbij op. Van der Poel nam krachtig over. Intussen reed Asgreen bijna 60km alleen voorop, maar bij de doortocht in Vichte hadden ze hem terug te pakken. Einde verhaal bij elke normale coureur. Niet zo bij de Deen. Eventjes 5 kilometer bekomen en hop, hij sprong opnieuw weg. Mathieu noch het AG2R duo was bij machte om hem terug te halen. Mede doordat met Stybar en Sénéchal 2 ontmoedigende blokken aan hun been hingen. Zo kon sterke Kasper dik verdiend als eerste over de streep bollen. Even later won Sénéchal de sprint tegen Van der Poel. Felicitaties aan Asgreen maar bij uitbreiding aan de hele ploeg. Teamwerk uit het boekje.

Seline Schallier uit De Haan had de volledige top 6 in haar ploeg en won afgescheiden de pronostiek voor Michael De Herdt en Norbert Deloof.

In de stand staat alles op een zakdoek. Christof De Saedeleer, aka ‘de C van C&W logistics’ is de nieuwe leider. De W van C&W volgt trouwens op plaats 17. Mooie prestatie van onze trouwe sponsors. Christof heeft tot nu toe als enige alle 5 de winnaars in zijn ploeg. Desondanks volgen Frank Roman uit Zottegem en Thomas Soete uit Bellegem zeer dicht in het wiel. Morgen na Gent-Wevelgem kunnen de kaarten alweer helemaal anders geschud worden. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors