Strade Bianche 2021

2021

Wat…een…koers. Reeds op 54km van de aankomst, op de strook van Monte Sante Marie, schudden kemphanen Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel zo hard aan de boom dat er maar 6 man meer kan volgen. En niet van de minsten. Wereldkampioen Alaphilippe, de 2 laatste Tourwinnaars Pogacar en Bernal, seizoensrevelatie Pidcock en dan nog 2 verrassingen. Michael Gogl, die van de Strade zijn hoofddoel had gemaakt en Quinn Simmons. 19 jaar, ex-wereldkampioen bij de junioren en vorig jaar al prof geworden. Spijtig dat hij lek reed, maar onthoud die naam. Een astronomische kopgroep die je enkel op een WK kan tegenkomen, en dan nog. Behalve Pidcock en Bernal, die trouwens nog nooit samen koersten, ook geen ploegmaats, maar enkel kopmannen die man tegen man voor de overwinning streden. 9 seconden daarachter reed een mooi groepje achtervolgers met oa Fuglsang, Bettiol en Wellens. Die deden er alles aan om terug te komen, maar dat lieten Wout en Matje niet gebeuren. Ze reden zo hard dat ze vergaten om de kleppers achter hen eens te laten overnemen. Dat moest zich wel wreken, zeker voor Wout, die pas zijn eerste koers reed en dus wedstrijdhardheid miste. Op de korte strook van Monteaperti moest hij samen met Pidcock plots de rol lossen zonder dat er echt gedemarreerd werd. Alaphilippe en VDP zagen het gebeuren en begonnen nog harder op kop te sleuren. Van Aert kon de overwinning vergeten, maar weigerde zich over te geven en kon na een kilometerslange achtervolging terug aansluiten. Wat een karakterkop! Op Le Tolfe haalde Mathieu de voorhamer boven. Iedereen uit de wielen, inclusief specialist Alaphilippe, die een koekje van eigen deeg kreeg. Een indrukwekkende Bernal, die als ronderenner logischerwijs explosiviteit mist, kon even later ook aansluiten, op karakter. Met 3 reden ze naar Siena. Van der Poel begon op kop aan de laatste klim en reed zijn 2 kompanen voor de tweede keer staalhaard uit de wielen. Definitief ditmaal. Magistrale en dik verdiende overwinning!

Kimberley Lagaisse bewijst met haar ploeg dat ze meer van koers kent dan haar man. En voor de Strade zelfs dan alle andere mannen. Met 5 van de 7 koplopers in haar ploeg wint ze verdiend voor Caroline De Mulder en Mathias Van Der Vennet van WDV.

In de stand blijft Koen Van der Biest aan de leiding maar Dieter De Jans hijgt van kortbij in zijn nek. Fréderic De Waele klimt naar de derde plaats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors