Brabantse Pijl 2021

2021

De Brabantse Pijl werd dit jaar voor een deel gereden op het parcours van het WK dat eind september in ons land wordt georganiseerd. Laat ons vooral hopen dat we daar massaal mogen aan de kant van de weg staan en er een waar volksfeest van maken. Dat lijkt al een eeuwigheid geleden. Zouden we nog weten hoe het moet? Vandaag alvast geen publiek op de generale repetitie. Ook geen Alaphilippe of Van der Poel, maar wel een peloton dat er zin in had. De vroege vlucht hield zeer lang stand. Sommigen bleven tot de finish het peloton voor. Ze werden achterna gezeten door een groepje achtervolgers met oa Cavagna en Teuns, die de finale openden. Enkel Trentin, Van Aert en Pidcock konden onder impuls van die laatste de brug nog slaan naar voren. Eenmaal de 3 groepjes samen gesmolten was het opnieuw Pidcock, amper 21 jaar, die de schifting voerde. Opnieuw konden enkel Trentin en Wout volgen. In de sprint ging Trentin voor de derde plaats. Van Aert zette de sprint in, maar de jonge Brit kwam er zeer krachtig over en wint ruim verdiend zijn eerste semi-klassieker. De Waalse Pijl moet hem volgende week ook zeker liggen, maar hij kan nu al terug blikken op een zeer geslaagd voorjaar met ook nog een 3e plaats in Kuurne en een 5e in de Strade.

Gejuich bij Yves Vervacke van het DUST team want hij wint de Brabantse Pijl in Megavelo. Collega pronostiek organisator Ignace Devreese wordt tweede. Hij was nochtans samen met Maxime Huysentruyt (4e) de enige die het volledige podium kon opstellen. Jan Ribbens werd derde.

Ook in de stand zijn de mannen van het DUST team aan het feest. Thomas Soete verstevigt namelijk zijn leidersplaats. Hij wordt achterna gezeten door 2 vrouwen, wat op zich geen onaangename gedachte moet zijn. Stephanie Himpe is nu eerste achtervolgster, voor Seline Schallier.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors