Dwars door Vlaanderen 2021

2021

Geen Wout aan de start gisteren, dus alle ogen waren gericht op Van der Poel en Alaphilippe. Je moest echter goed wakker zijn om ze te zien. Ze kwamen enkele keren in beeld, maar speelden nooit mee voor de overwinning. Geen super benen duidelijk. Dan maar wat verstoppertje spelen in afwachting van de clash zondag. Op 50km van de finish begon Dylan Van Baarle aan een ongeplande solo. De Nederlander is al jaren een garantie op ereplaatsen in de kasseiklassiekers. De rest van het jaar rijdt hij meestal in dienst, waardoor hij duidelijk onder de radar bleef, want hij verscheen maar in 9 ploegen. Achter hem vormden zich verschillende groepjes achtervolgers met onder anderen Stuyven, Sénéchal en een sterke Van Avermaet. Het waren echter allemaal enkelingen en er was geen vertrouwen in mekaar. Hierdoor kon Van Baarle zijn voorsprong stabiel houden op een halve minuut. In de laatste kilometer werden de achtervolgers zelfs nog opgeslokt door het peloton. Toch konden de meesten zich nog in de top 10 plaatsen. Uit het peloton schoot vooral Merlier als een pijl uit een boog naar een podiumplaats. Van Baarle won zo verdiend zijn eerste kasseikoers na een sterk nummer.

Jeroen Verschatse uit Oostrozebeke slaagde er in om de pronostiek te winnen zonder de winnaar in zijn ploeg. Bram Vandeputte van sponsor Jardinico Cushions had duidelijk wel vertrouwen in de Nederlander en mag zo met 2 ploegen mee op het podium.

Thomas Soete is de eerste die zijn leidersplaats kan behouden. Frank Roman blijft tweede. Eric Demets, sportdirecteur van Halle-Ingooigem, wordt derde.

Zondag feest!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors