Luik-Bastenaken-Luik 2021

2021

La Doyenne, traditioneel het orgelpunt van het voorjaar en ook van onze pronostiek. Niet zo dit jaar, want op de ontknoping van onze pronostiek moeten we nog een klein half jaar wachten tot 3 oktober. Geen Van Aert noch Van der Poel aan de start. De favorieten heetten gisteren Alaphilippe, Roglic en een extra gemotiveerde Pogacar. Laatstgenoemde had woensdag in de Waalse Pijl niet mogen starten na 2 vals positieve corona tests en reed woensdag bijna het volledige parcours van tussen Luik en Bastenaken en terug. De koers brak een eerste keer open op de steile flanken van de Redoute. Ineos Grenadiers pleegde daar een coup door met 4 man op kop te sleuren en het peloton in stukken te rijden. Alaphilippe gaf daar niet thuis. Tactisch slim, maar wel een risico. Hij kreeg gelijk, want het liep toch weer samen. Op de Roche aux Faucons, traditionele scherprechter, ontsnapte Michael Woods en nam de Fransman wel initiatief door als eerste te reageren. Pogacar, Gaudu en de jarige Valverde konden als enigen nog aansluiten. Roglic en Ineos hadden de boot gemist. Geen Saint-Nicolas meer in de finale maar afdalen naar het centrum van Luik, waar de 5 het in de sprint moesten uitmaken. Alaphilippe en Pogacar waren duidelijk de snelste. De 22-jarige knul uit Slovenië remonteerde de wereldkampioen in de laatste meters en wint na de Tour nu ook zijn eerste monument. Wat een fenomeen. Daar zal onze Evenepoel nog vette kluif aan hebben de komende jaren. De 41-jarige Valverde had zich ondanks zijn ervaring toch laten ringeloren en viel zo net naast het podium dat hij zo hard had verdiend.

Dagwinnaar werd Nick Vermeersch, voor Roel Masschelein. Net omgekeerd als de uitslag van de Waalse Pijl. Free Claerbout kaapte de laatste podiumplaats weg met zijn ploeg Francesco Del Ponte.

In de stand blijft de top 3 ongewijzigd. Stephanie Himpe blijft comfortabel aan de leiding voor Ignace Devreese en Thomas Soete. Zij moeten nog tot 3 oktober geduld oefenen en hopen dat hun renners in vorm blijven.

Tot dan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors