Scheldeprijs 2021

2021

Er stonden gisteren heel wat topsprinters aan de start van de 109e Scheldeprijs in Terneuzen. Het winterweer beloofde een harde koers en zo geschiedde ook. Al vroeg in de koers werden waaiers getrokken. Een kopgroep van 30 met alle grote namen scheurde zich los en bleef voorop tot in Schoten. Kristoff schakelde door een val zichzelf en Tim Merlier uit. Daardoor kwam ook alle druk op de schouders van Deceuninck terecht. De snelste man op aarde met Bennett, de beste lead out met Morkov en daarnaast nog eens Cavendish. Dat kon niet fout lopen. Dat was echter buiten Alpecin gerekend. Onderweg hadden ze wat verstoppertje gespeeld, maar in de slotkilometers zetten een ijzersterke Rickaert en Belgisch kampioen De Bondt zich aan kop. De mannen van Deceuninck werden overbluft en Jasper Philipsen maakte het krachtig af. Indrukwekkend. Zijn eerste seizoenszege en dus uiteraard ook de eerste zege voor zijn nieuwe ploeg. Een verlossing voor de snelle man uit Mol. Bennett en Cavendish mochten als troostprijs nog mee op het podium. 

Ook in onze pronostiek waren de sprintersploegen aan het feest. Het was Frans Soete, drijvende kracht van het BK in Anzegem vorig jaar, die de snelste was. Roel Masschelein en Alex Liedts werden 2 en 3.

In de stand weinig wijzigingen. Thomas Soete blijft aan de leiding voor Seline Schallier en Frank Roman.

Zondag helaas geen Roubaix, dus volgende koers is de Brabantse Pijl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors