Paris-Roubaix 2021

2021

903 dagen. Zo lang hebben we moeten wachten om eindelijk nog eens renners van Compiègne naar Roubaix te zien rijden. Het wachten werd wel beloond. Door de vele regen kregen we een heroïsche editie. Dat was van 2002, met de solo van Museeuw, geleden. Voor sommigen onder ons was het dus de eerste natte editie die ze mee maakten. Alle renners wisten dat het een dag vol grote en kleine tegenslagen zou worden, maar toch hadden ze er duidelijk allemaal zin in. Het was een uur wachten vooraleer er een vlucht weg kon rijden, maar het was wel meteen een grote groep met veel mooie namen. 31 man waaronder Gianni Moscon, Florian Vermeersch, ex-winnaar Greg Van Avermaet en nog 5 andere Belgen. Na enkele kasseistroken vielen zowel vooraan als in het peloton alles uiteen in kleine groepjes. Daar al, op meer dan 200km van de finish, reed Vermeersch weg. Enkel de Nederlander Eekhoff kon volgen. Die heeft het zich later beklaagd, want hij is nog op meer dan 12 minuten geëindigd. Op het tussenstuk tussen het Bos van Wallers en Mons-en-Pévèle werden de 2 terug gegrepen door een groter groepje. Opnieuw reed Vermeersch daaruit weg, ditmaal met Moscon en de verrassende Tom Van Asbroeck. Ondertussen waren eerst Colbrelli en daarna Van der Poel met enkele kompanen weg gereden van het mini peloton met Van Aert. Die zat niet voldoende vooraan in het bos van Wallers en reed daarna constant achter de feiten aan. Wel mooi dat hij bleef vechten. Moscon voelde de achtervolgers komen en zette op 50km een ambitieuze solo in. Die was zegerijp, tot een lekke band en een valpartij zijn voorsprong decimeerden. Op de Carrefour was zijn liedje uitgezongen. Van der Poel en Colbrelli hadden hun medevluchters intussen afgeschud. Enkel de 22-jarige Florian Vermeersch kon zijn wagonnetje nog aanpikken. Die ging op de kasseien van Gruson zowaar aanvallen en herhaalde dat nog eens in de straten van Roubaix. Waarschijnlijk verspeelt hij daar de kracht die hij tekort kwam in de eindsprint. Anderzijds was het niet zo gek om aan te vallen als je op pad bent met 2 mannen die massasprints winnen. De sprint op de piste pakte hij alvast zeer goed aan. Dan klop je als 22-jarige debutant een superman als Mathieu Van der Poel, maar komt er nog dekselse Italiaan over. De Europese kampioen rijdt al enkele maanden op een zeer hoog niveau, maar dat hij ook in Roubaix zo sterk zou debuteren, had niemand verwacht. Net als zijn theatrale overwinningstranen trouwens. Wij kunnen ons alvast optrekken aan een nieuw Vlaams toptalent. Hij stak vorig jaar voor de eerste keer zijn neus aan het venster met een sterke Gent-Wevelgem. Vorige week reed hij nog het WK voor beloften in dienst van Thibau Nys. Een week later wint hij ei zo na een heroïsch monument bij de profs. Het gaat hard. En er staat een verstandige kop op. Dat belooft.

Enkelen onder ons hadden Colbrelli of Vermeersch gespeeld, maar niemand had ze samen in de ploeg. Het werd dan ook een nek aan nek race waarin Ivan Windels Sandrino Minjauw en Andy Demey vloerde.

In de eindstand konden Thomas Soete en Ignace Devreese de leidersplaats van Stephanie Himpe niet meer bedreigen. Stephanie had naast de klassieke grote 3 ook nog Sanremo winnaar Stuyven, Ronde winnaar Asgreen en revelatie Tom Pidcock. Dan ben je de verdiende winnaar. Thomas en Ignace mogen mee op het podium en in de hall of fame. Voor Ignace is dat zelfs de derde keer op vier edities. Een bijzonder straffe prestatie.

Dikke proficiat aan Stephanie en alle ritwinnaars! Iedereen die top 3 haalde in een rit of top 10 in de eindstand krijgt zijn deeltje van de pot. De uitbetalingen zullen dit weekend uitgevoerd worden op het rekeningnummer waarmee de inschrijving is betaald. Benieuwd of onze anonieme speler ‘Black list’ zich zal bekend maken!
Aan alle spelers bedankt om deel te nemen en hopelijk tot volgend jaar!

One Response

  1. Merci voor alweer een schitterende editie van Megavelo! Tot volgend jaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors