Omloop Het Nieuwsblad 2022

2022

Terug koers in Vlaanderen met massa’s supporters langs de kant van de weg. Een feest, zeker op zo’n prachtige pre-lente dag. De renners hadden er ook zin in. De traditionele lange vlucht genoot van de aandacht van de supporters en kreeg op 50km van de finish het gezelschap van enkele outsiders. De sterke Küng, een bevestigende Florian Vermeersch en Loïc Vliegen. Mannen die je niet te veel voorsprong mag geven. Doorgaans is het dan aan de Quick-step ploeg om de koers in handen te nemen. Nu was het echter aan de gele Jumbo armada van Wout Van Aert. Vooraf werd gespeculeerd of ze het zouden aandurven om de macht te grijpen of gingen ze eerder de kat uit de boom kijken? Het antwoord was snel duidelijk. Quick-step reed telkens achter de feiten aan. Enkel wanneer Van Aert zelf ontsnapt was met een elitegroepje door een imponerende actie van Benoot, nam Quick-step initiatief in de achtervolging. Dat was absoluut nodig want naast de 2 Jumbo’s waren ook de vinnige Colbrelli, Narvaez en Pidcock mee. Het leek verloren moeite, maar toen Benoot solo ging, viel het stil in de kopgroep en kwam alles weer samen op de Muur. Van Aert twijfelde niet en in de rotstrook tussen de Muur en Bosberg ging ie alleen aan. Campenaerts kwam nog dicht ondanks een ware pechkoers met 2 platte banden en een valpartij, maar niemand kon volgen. Ondanks de samenwerking bij de achtervolgers bleef het gat constant. Van Aert kon zich opmaken voor zijn eerste Omloop overwinning. Zo kon hij nadenken over zijn zegegebaar. Met het vredesteken verwees hij naar de waanzin van de oorlog in Oekraïne, wat hij nog eens uitlegde tijdens het flash interview. Mooie gebaar. Enfin terug naar de sport. De Belgische kampioen dus solo. Daarachter sprintte Colbrelli naar de tweede plaats, voor de Belgen Van Avermaet, Naesen en pechvogel Campenaerts. Wout wint dus meteen zijn eerste koers van 2022. Wie doet het hem na. Hopelijk niet te vroeg in vorm, denken we dan. Anderzijds, zonder koersdagen kan hij nu nog niet op 100% zitten. Hoe denken jullie er over? Geef gerust jullie mening door op deze post te reageren hieronder!

In de pronostiek was Matthias Coppens uit Zottegem de sterkste. Adrien Fleury uit Geraardsbergen werd derde, net na Mattijs Leenknegt, de regisseur van de laatste 4 edities van de Nacht van de Koers. Matthias is uiteraard ook de leider in het klassement en dat voor minstens één dag want morgen is er al Kuurne-Brussel-Kuurne. Ik verwacht dat Quick-step, na de ontgoochelende 9e plaats vandaag, morgen zal antwoorden met de pedalen en er alles zal aan doen om Fabio Jakobsen aan de overwinning te helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors