Dwars door Vlaanderen

2022

Enkele dagen voor de Ronde hebben we met Van der Poel één topfavoriet erbij en met Pogacar en vooral Van Aert helaas twee topfavorieten minder. Gisteren onderweg naar Waregem reed een kopgroep met VDP, Ineos ploegmaats Pidcock en Turner, Benoot, Küng en topfavoriet Campenaerts weg. Pogacar miste de boot. Kan gebeuren, maar ondanks verwoede pogingen kreeg hij het gat niet meer dicht. Met zijn conditie van de Strade ging dat geen probleem geweest zijn. De Tourwinnaar is ook maar een mens. VDP en Pidcock stonden allebei met vraagtekens aan de start, maar hebben hun zelfvertrouwen aangescherpt dankzij hun goeie prestaties. Op de afdaling van de voorlaatste keer Nokere reed Campenaerts een eerste keer weg. Hij herhaalde dat kunstje bij de volgende passage en daarna zelfs nog een derde keer. Telkens was het Benoot die het gat dicht reed. Tiesj was zeer sterk en wou zo graag winnen, maar hij deed vooral Campenaerts verliezen. Hij had toch minstens twee keer het werk aan de snellere Van der Poel en Pidcock moeten laten. Toch had hij nog kracht over om zelf de beslissende demarrage te plaatsen. Enkel de Nederlander kon hem nog remonteren en haalde het dan ook makkelijk in sprint. Benoot werd tweede en Pidcock won nog de sprint van de achtervolgers.

We waren gisteren met 21 collega’s van C&W logistics aanwezig in de tent in de Ronde van Vlaanderenstraat. Het was al een prachtige dag, maar die werd zowaar nog feestelijker toen bleek dat 2 collega’s 1 en 2 werden. Het werd zelfs een ex aequo. In dat geval wint diegene die het minste budget spendeerde aan zijn ploeg. Dat bleek Tom Goossens te zijn, kasseistamper wonende boven op de Berendries. Koerskenner maar met een alternatieve pronostiek taktiek. Het werd een foto finish met Kristof Maes, notoir fan van Van Aert en Van der Poel tegenstander. Het is me nog altijd een raadsel waarom hij dan de Nederlander in zijn ploeg zet maar de Belg niet. Ook de selectie van Evenepoel is verrassend te noemen. Natasja Paermentier uit Desselgem was de eerste niet-C&W’er.

In de stand neemt Mattijs Leenknegt, onze Nacht van de Koers regisseur, de leiding over. Geert Limpens uit Gent stijgt naar de tweede plaats. Steven Himpe blijft derde.

Zondag is er de Vlaamse feestdag. Helaas wat minder feestelijk zonder de Vlaamse topfavoriet. Laat ons hopen dat de andere Vlamingen, Benoot op kop, boven zichzelf kunnen uitstijgen en de handschoen kunnen opnemen tegen Van der Poel en Asgreen, wat mij betreft toch de 2 favorieten.

One Response

  1. Toch ook even Lotte Kopecky vermelden, wat een prestatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors