Onder een schit-te-rend lentezonnetje waren we met team Megavelo aanwezig in Harelbeke om de E3 ‘surplace’ te volgen. We hadden geen succes bij de bookmakers, ondanks verdienstelijke pogingen met Girmay, Laporte en Narvaez, maar het kon de pret niet deren. Jumbo Visma maakte er een ware demonstratie van. Op de Taaienberg, op 80km van de meet, maakten de troepen onder leiding van generaal Van Aert een eerste zware schifting. Naast de luitenanten Benoot en Laporte konden van de vijandige allianties enkel Asgreen, Mohoric, Stuyven en Kung volgen. Na een lange achtervolging kwamen daar nog de Ineos ploegmaats Van Baarle en Narvaez plus Valentin Madouas en revelatie Girmay bij. De 21-jarige Eritreeër, revelatie van de dag, reed zelfs even alleen vooruit tot hij zichtbaar terug geroepen werd door zijn ploegleider. Ook Benoot trachtte meerdere keren weg te rijden. Uiteindelijk bleef alles samen tot de Paterberg, waar sterke Wout zijn tweede bom dropte. Benoot zat in zijn wiel, maar kon het tempo niet volgen in het gootje. Laporte, in de Jumbo rangorde nu toch duidelijk een trapje hoger, Girmay en Asgreen haalden hem over de kasseien in, maar konden alleen lijdzaam toezien hoe het Jumbo duo weg reed. Van Aert hield boven op de Pater even in zodat de Fransman kon aansluiten. Op zich al straf dat hij als enige kon volgen. Na het cadeau krijgen van ritwinst en gele trui in Parijs-Nice was de Fransman ook loyaal en liet de overwinning aan onze landgenoot. Klasse. Dat kan van ego-tripper Roglic niet gezegd worden. Na het WK 2019 in Imola liet hij tenslotte ook opnieuw na om in Sanremo eens een wederdienst te doen. Terwijl hij toch het eindklassement van Parijs-Nice aan Wout te danken heeft. @Wout: niet meer helpen vooraleer de Sloveen eerst eens iets terug doet, zou ik zeggen!

Buurman Steven Himpe had naast Wout ook zowel Laporte als Girmay in de ploeg en wint dan ook verdiend de E3 prijs. Geert Limpens en Andy Moerman staan mee op het podium.

In de stand neemt Louis Detavernier, van sponsor Vandenbossche bankinrichting, de leidersplaats over van Gilles Van Welden. Ilse Decnuydt stijgt naar de derde plaats.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors