Slechtste dag van de week gisteren daar in Brabant. Regen zorgt echter meestal voor mooie koersen. Zo ook nu weer. De koers brak vroeg open. Het was Remco Evenepoel die al vroeg de knuppel in het hoenderhok gooide. Zijn partner in crime Alaphilippe leek er minder zin in te hebben en zou later nog ten val komen door een incident met zijn eigen ploegwagen. Quick-step blijft ook met hun nieuwe ploeg in de hoek van de klappen zitten. De Ket kreeg echter steun van Ineos Grenadiers, die 3 snotneuzen mee naar het front stuurden. Pidcock, samen met de onvermoeibare Turner (weer hij) en Magnus Sheffield, amper 19 (!) jaar oud. Daarnaast waren ook slecht weer specialist Tim Wellens mee, Cosnefroy – pechvogel in de Amstel – en Warren Barguil. Dylan Teuns viel spijtig genoeg weg uit de kopgroep door een lekke band. Evenepoel reed zeer sterk, maar durfde als enige van de kopgroep niet in het gootje rijden in de Hertstraat. Als enige op de kasseien verloor hij zo tot tweemaal toe de voeling met de kopgroep. Tot tweemaal toe kwam hij indrukwekkend terug, maar deze krachten zou hij in de finale tekort komen. Zeker gezien de Grenadiers elk om beurt demarreerden. De beslissing viel echter onverwacht zonder demarrage op het vlakke stuk richting laatste keer S-bocht in Overijse. Sheffield nam gewoon een stevige kopbeurt en tot zijn verbazing zat niemand meer in zijn wiel. Hij trok dan maar door en hield vlot stand. Zeer straf van de tiener uit Amerika. Deze jongen zien we nog terug. In de sprint voor de tweede plaats week Tim Wellens van zijn lijn af. Terechte werd hij gedeclasseerd. Het was Evenepoel die meest gehinderd werd. Die maakte onnodig veel misbaar. Misplaatst, nadat hij in de koers zelf al op de vingers werd getikt voor een ook al onnodige por aan Ben Turner. BBC analist en ex-renner Adam Blythe noemde hem terecht ‘een verwend kind’. Remco, we houden van jou, maar probeer dergelijke fratsen een beetje achterwege te laten. Niet makkelijk als enig kind en ex-top voetballer die al heel zijn leven door iedereen de hemel in geprezen wordt, maar toch.

6 spelers hadden Sheffield opgesteld. Jochen Deweer, elite renner zonder contract bij Dovy, had zelfs beide neo profs van Ineos opgesteld. Klasse! Mogelijks nog tegen hen gekoerst Jochen? Het levert de verdiende overwinning op. En dit met 2 renners van 19 punten. Arne Bruyneel had 5 renners uit de top 10 maar kwam tekort, net als Lieselot Viaene.

De tussenstand blijft voor het eerst dit seizoen ongewijzigd. Thomas Van der Vennet blijft dus aan de leiding voor Hans en Mattijs.

Zondag Parijs-Roubaix. Mét Wout Van Aert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors