Waalse Pijl 2022

2022

De Waalse Pijl. Wereldkampioenschap voor de punchers. De speeltuin van Alaphilippe en Valverde. De helpers staan er aan de start om de vluchters in te lopen en hun kopman aan de voet van de muur van Huy af te leveren. Met Evenepoel en Vansevenant waren de Quick-steppers hier zeer bedrijvig in. Hun kopman mistte echter de benen om het af te maken. Het was Dylan Teuns, al een heel voorjaar oersterk maar niet gespaard van pech, die de knuppel in het hoenderhok gooide. Enkel goeie ouwe Valverde en de Russische springveer Vlasov konden volgen. Alaphilippe en zelfs Pogacar kraakten daar al. De Spanjaard, maandag 42 (!) en de enige renner in het Worldtour peloton die ouder is dan ikzelf, kwam nog opzetten en kwam op maar niet over Teuns. Die had namelijk nog een tweede versnelling in petto waarmee hij ook zijn laatste 2 uitdagers knock-out sloeg. Oersterke beklimming van de Limburger.

Jeroen Verschatse uit Oostrozebeke geloofde in de Limburger en stelde hem in 2 van zijn 3 ploegen op. Het levert hem de overwinning op, voor de neus van Yves Vervacke van de DUST groep en Arne Bruyneel uit Sint-Eloois-Vijve.

In de stand wordt het nu wel heel spannend. De top 3 met Lander Vansieleghem, Harry Vervaeke en Natasja Paermentier blijft dan wel ongewijzigd, maar er zijn er paar kapers op de kust. Eerst en vooral Black List, hoe cool zou het zijn mocht die anonieme speler winnen, maar ook Antoon Vermeersch en vooral Thomas Tuytte. Als Dylan Teuns ook in Luik zou winnen, dan springt Thomas namelijk nog over iedereen naar de leidersplaats. Ook alle bewegingen van Benoot, Alaphilippe, Fuglsang, Vansevenant en co zullen zondag door de kanshebbers nauwlettend in het oog worden gehouden. Maar naast Teuns heeft vooral ook Van Aert nog de sleutel in handen wie zondag enerzijds de eindoverwinning en anderzijds een top 10 plaats haalt.

Tenslotte nog een primeur. De cheque wordt vrijdagavond overhandigd op het Megavelo café in Vichte en dit door een ex-wereldkampioen! Maak je nog kans op het podium of heb je gewoon zin om het weekend in te zetten met een fris Buysse biertje voor het goeie doel, reserveer dan je gratis ticket via deze link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors