Brabantse Pijl 2023

2015

Regen, wind en lage temperaturen. Koersomstandigheden waar veel renners niet van houden. En al zeker de klimmers niet. Het zorgde vandaag voor een verrassende uitslag. De Fransman Cavagna was de koude het vroegst beu en ging er alleen vandoor op 70km van de finish. Even later sloot een groepje aan met Kron, Godon en Healy. Die laatste, een 22-jarige Ier – en dus wat regen gewoon – was de revelatie van de dag want hij reed bijna iedereen naar de vaantjes. Enkel Godon kreeg hij er uiteindelijk niet af. De Fransman was duidelijk sneller in de sprint en boekt zijn mooiste overwinning uit zijn carrière.

Niemand onder ons had Godon of Healy opgesteld. Het was collega Kristof Maes die dankzij de ereplaatsen van Cosnefroy, De Lie en Hermans de dagoverwinning binnen haalt. Antoon Vermeersch haalt even veel punten, maar had daar 8 budget punten meer voor nodig en wordt zo 2e. Jan Ribbens voert het pelotonnetje aan van de ploegen met 106 punten.

In de stand geen verschuivingen. Norbert Deloof, oud docent in Vives Kortrijk, blijft comfortabel aan de leiding voor Geert Limpens en Arne Lapierre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors