Openingsweekend 2024

2024

Geen Mathieu, geen Tadej, geen Mads. Alpecin, UAE en Trek zonder hun leider. Aan Philipsen, Wellens en Stuyven om op te staan en de handschoen op te nemen tegen de killer bees van Visma. Of zouden Asgreen of Alaphilippe uit hun as herrijzen? Van bovengenoemden kon enkel Wellens de verwachtingen inlossen. Sterker nog, hij presteerde ver boven de verwachting. Zaterdag als enige van het peloton naar de kopgroep knallen op de Muur. Zondag duidelijk 2e sterkste man in koers. Maar de man van het openingsweekend is zonder enige discussie Wout Van Aert. Visma herhaalde de blauwdruk van vorig jaar door beide wedstrijden te domineren. Het verschil is echter dat we ditmaal de kopman tweemaal nadrukkelijk aan het front zagen. Zaterdag door al op meer dan 100 kilometer van de meet het peloton vaarwel te zeggen. Na enkele schiftingen bleven ploegmaat Laporte en Jorgenson over, samen met de sterke De Lie (na opkomende kritiek duidelijk op de afspraak), de linke Pidcock en de verrassend sterke Skujins. Die laatste trok op de Berendries zo hard door dat de 3 Visma’s schrik hadden om met hem naar de meet te rijden. In zoverre dat (de restanten van) het peloton nog kon terugkeren. Daaruit ontsnapte dan schaduwfavoriet Jan Tratnik. Hij kreeg Nils Politt mee, ploegmaat van Wellens. De 2 vonden mekaar, bleven voorop en sprintten voor de zege. Nou ja, sprinten… Visma toch beloond ondanks hun getwijfel in de finale.

Zondag was er van twijfelen weinig sprake. Van Baarle trok het peloton op een lint op de Bourliquet. Jorgenson (aanwinst!) nam over en maakte de schifting. Daarna was het aan kopman Wout. Opnieuw was Wellens mee, net als Spaans kampioen Lazkano (Flecha heeft een opvolger als Spaanse flandrien) en de verrassende Pithie. Die laatste werkte volgens Wout niet genoeg mee. Genoeg om er hem van te knallen bij de beklimming van de Trieu. Meedogenloos tov de Canadese jongeling, maar achteraf bekeken toch wel terecht. Zo lag het podium vast. Lazkano en Wellens probeerden het nog met een late uitval, maar zonder succes. Van Aert was te sterk. En dat op 90% van zijn kunnen. Dat belooft voor begin april. Ik geloof er alvast in.

Dries Demeyer uit Vichte had zaterdag de top 4 en voelde zich zegezeker. Herman Dhaenens uit Destelbergen kwam er echter nog over en wint de eerste wedstrijd. Kathleen Vervaeke pakt de 3e prijs mee.

Zondag waren er verschillende spelers die de top 3 hadden. Megavelo triatleet Jasper Vansieleghem kon daar nog een paar top 10 noteringen bij zetten en haalde het voor Stephanie Himpe en Xavier Deweer.

In de stand gaat Stephanie Himpe (eindwinnares 2021) aan de leiding voor Jochen Deweer (enige (?) deelnemer die zelf in CQ ranking staat met oa een overwinning in de Ronde van Berlijn tegen Rudiger Selig) en naamgenoot Reinout Delclef.

Vergeet ook niet jullie ploegen aan te sluiten in spelersgroepen. Dat geeft altijd een extra dimensie. De winnaar van een spelersgroep kan hier een jaar mee uitpakken en wie weet spreken jullie ook een prijs af onder elkaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors