Dwars door Vlaanderen 2024

2024

Wat een drama. Uitgerekend in de afdaling die ze uit veiligheidsoverwegingen uit de Ronde geschrapt hebben. Uitgerekend in de laatste wedstrijd voor de 2 heilige dagen waar Van Aert dit seizoen alles voor had opzij gezet. Uitgerekend onze 2 Belgische topfavorieten voor de komende 2 zondagen. De Ronde lijkt op dit moment onthoofd. Nog een troost dat Girmay en vooral Pedersen terug recht krabbelden. Kwestie dat er toch iemand kan het vuur aan de schenen leggen van Mathieu.

De ploegmaats van Van Aert waren van slag, maar voerden alsnog hun plan uit om aan de boom te schudden op de Kanarieberg. Jorgenson en Benoot reden daar weg met onder meer Kung en Bettiol. We kregen nog een spannende finale met veel demarrages. Frappant was dat Bettiol met krampen moest lossen vlak nadat hij indrukwekkend weg sprong op Nokereberg. Joshua Tarling, de wereldkampioen tijdrijden, ondervond dat hard kunnen rijden niet volstaat in een voorjaarskoers. Hij hing bij elke demarrage aan de rekker. Finaal sprong Jorgenson, onderweg ook al de sterkste, weg in de afdaling richting de laatste kasseien van de Herlegemstraat. Hij kwam solo aan in Waregem en zorgde zo voor troost bij de Visma ploeg.

Ook Freddy Van Meenen uit Marke kan zich troosten met een overwinning. In zijn ploeg ‘De Lemangskes’ had hij Jorgenson en Kung opgenomen. White House Design, cryptisch lid van de nog cryptischere blacklist groep, en Thomas Soete, notoir AC Milan fan, mochten mee het podium op.

Steven Himpe blijft in het klassement aan de leiding en krijgt met Matthias Coppens een nieuwe achtervolger. Bert Verplancke zakt naar plaats 3.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors