VDP-Van Aert: 1-0. Van der Poel heerste gisteren over het slagveld. Hij had de koers op elk moment in handen. Bedankte zijn ploeg, die nochtans in geen velden te bespeuren was. Hij deed het zelf. Op de Taaienberg al versnelde hij zo verschroeiend dat niemand kon volgen. We stonden met Megavelo boven en zagen dat Pedersen, Van Aert, Stuyven en Trentin harkten om de schade te beperken. Eventjes vreesden we een Pogacar scenario, maar het was nog meer dan 80km. De Nederlander gebruikte zijn verstand en liet zich terug inlopen. Maar de waardeverhoudingen waren vanaf dan gekend. Pedersen en Trentin hebben hun motor daar wat opgeblazen en zouden de top 10 niet meer halen. Mathieu zou nog enkele keren demarreren, maar het was aan de voet van de Patersberg dat de beslissing viel. Letterlijk. Van Aert verloor voor de bocht de battle om zijn wiel, wou dat corrigeren door Kung voorbij te gaan, maar verslikte zich in het gootje. Doorgaans kan Wout dan rekenen op sterke ploeggenoten. Laporte stond niet aan de start. Hagenes en Benoot haalden door valpartijen de finish niet. Van Baarle had pech en lijkt ook niet de benen van de voorbije jaren te hebben. Wout had enkel Jorgenson bij zich, maar die reed enkel voor zichzelf. Hij deed wat voorzichtig kopwerk in de aanloop naar en op de Kwaremont, maar hield duidelijk over om op het einde nog schaamteloos naar een ereplaats te demarreren. We misten hier een Laporte, Benoot of vooral een Van Hooydonck. Die hadden zich verdikke de pleuris gereden in de aanloop naar de Kwaremont om hun kopman terug in kansrijke positie te brengen. Nu moest Wout het dus alleen redden. Het siert hem dat hij de schier onmogelijke uitdaging toch aan ging. Hij naderde zelfs tot een dikke 10 seconden, maar moest op de Karnemelkbeekstraat finaal toch plooien. Van der Poel was te sterk. Ook morgen en vooral in de Ronde zal er niets tegen de explosieve Nederlander te beginnen zijn, maar in Roubaix is er hoop. Want Wout was, ondanks het feit dat een sterke Stuyven er nog over kwam, duidelijk ‘the best of the rest’. 

Thijs Depraetere uit Deerlijk plaatste 5 man in de top 6 en troefde daarmee Geert Heynssens uit Oudenaarde af, hoewel die de volledige top 4 had. Buurman Steven Himpe werd derde en doet een uitstekende zaak in het klassement. Hij wordt tweede. Het is Stephanie Himpe die, ondanks het uitvallen van Laporte en het ontbreken van Van der Poel, terug de leiding neemt. Dit dankt ze voornamelijk aan het sterke Vlaamse duo Stuyven-Wellens. Die hebben haar achtervolgers Steven en Wouter ook, maar die plaatsen daar nog Van der Poel bij. Dus in principe gaan Stephanie hen niet lang meer kunnen afhouden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors