Strade Bianche 2024

2024

Conversatie Karl – José bij aanvatten van de Sante Maria strook op maar liefst 82km van de finish. Karl: “Hij zal hier toch nog niet gaan zeker?”. José resoluut: “Tuurlijk niet”. “Wie zegt dat?”. “Ikke”. Zijn ploegmaats Del Toro en Wellens hadden het peloton dan al sterk verdund en ze hadden net een stortbui over zich gekregen. Tijd voor Tadej om te vertrekken. Hij had het tenslotte ‘s morgens bij zijn interview aangekondigd. “Jonas en Remco hebben dit jaar al straffe nummers opgevoerd. Tijd om te checken hoe het met mijn conditie zit”. Machtig toch. Eentje probeerde vergeefs te volgen. Sep Kuss. Ronde van Spanje gewonnen. Na 200m was duidelijk dat dat niet ging lukken. Een ander probeerde een achtervolging op poten te zetten. Maxim Van Gils. Tijdrit van de Ruta del Sol op overtuigende manier gewonnen en samen met ronde van UAE-winnaar Lennert Van Eetvelt het gouden klimmersduo van Lotto-Dstny. Vrank en vrij gaan ze hun kans, zonder hun ambities (top 5) weg te steken. Wat een weelde plots voor Lotto-Dstny. Maxim kreeg bij zijn eerste poging niemand mee, maar hij was duidelijk de sterkste van de ‘aardse’ renners na Pogacar. Hij bleef door hameren op de achtervolgers en reed finaal toch alleen weg. Ei zo na was Van Eetvelt mee geweest, maar toen dat niet lukte, liet hij nobel het gat vallen. Enkel seizoensrevelatie Skujins (door niemand gespeeld nvdr) kon er later in de finale nog naartoe. Skujins was op de laatste klim dan ook nog iets frisser, waardoor Van Gils derde werd. Pogacar was intussen al 3 minuten binnen. Wie kan hier iets tegen beginnen? Wout kruist de degens niet met de Sloveen dit voorjaar. Dan zijn er nog 2 die het duel kunnen aan gaan met kans op succes. Remco in Luik en Mathieu tussen Milaan en Sanremo binnen 2 weken. We kijken er alvast naar uit!

In onze pronostiek was het de vraag of één van de 10 ploegen met Pogacar voldoende andere topcoureurs konden plaatsen om de 372 ploegen zonder Pogacar voor te blijven. Het was Dries Demeyer die het met een ploeg zonder de Sloveen haalde van Bjorn De Winter als eerste mét de Sloveen. Pieter Chiers (ook zonder) werd derde met zijn ploeg ‘Team Scheldeprijs (yeah right).

In de stand weinig verschuivingen. Stephanie Himpe blijft aan de leiding en komt met haar 2e ploeg zelfs op de 5e plaats. Zij gelooft echter niet in Mathieu, dus daar zal ze in Sanremo moeten kleur bekennen of dit al dan niet de juiste strategie is. Jochen Deweer en Reinout Delclef blijven haar dichtste achtervolgers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors