Paris-Roubaix 2024

2015

Alpecin-Deceuninck. Zwakke ploeg rondom Mathieu schreven we na de E3. Mathieu stond er alleen voor. Intussen hebben ze de 3 monumenten gewonnen in 2024. En vooral, gisteren hadden ze de koers op elk moment in handen. Vroege vlucht laten rijden en meteen controleren. Doortrekken in de aanloop naar Wallers. Kopman Mathieu met zijn 2 luitenanten Philipsen en Vermeersch afzetten in de ruime kopgroep. Na Wallers reden met Kung en Politt 2 gevaarlijke outsiders weg. Vermeersch neutraliseerde hen, zoals hij ook al in de Ronde deed met Pedersen. Tegelijk was het diezelfde Pedersen die zijn laatste ploegmaats moest opofferen om de 3 niet te laten weg rijden en finaal zelfs zelf het gat moest dichten. De 3 schaduwfavorieten dus al afgemat en Van der Poel had nog geen trap te veel gegeven. Zijn eerste versnelling op 60km was dan ook meteen de goeie. Pedersen stribbelde nog even tegen, maar kreeg weinig steun en kon het ook niet alleen. De vogel was gaan vliegen. In de achtergrond haalde Vermeersch onvermoeibaar elke ontsnapping terug. Philipsen probeerde op de kasseien van Gruson nog solo naar de tweede plaats te fietsen, maar dat lieten Pedersen en Politt niet gebeuren. Grootste slachtoffer was FDJ, dat als enige nog een duo in de achtervolging had. Kung moest lossen en de grote voorjaarsrevelatie Pithie viel letterlijk weg. Hij kon gelukkig verder en reed samen met man van de wedstrijd Vermeersch naar een mooie top tien notering. Een Australische snotneus die zonder parcourskennis elke kasseiwedstrijd mee in de aanval rijdt. Daar gaan we nog veel van horen. Van der Poel had intussen 3 minuten voorsprong bijeen gefietst en wint na de E3 en de Ronde ook Roubaix. Na het uitvallen van Evenepoel is hij voor mij ook in de Amstel favoriet. Maar niet in Luik. Daar zijn de hellingen te lang om een Pogacar te volgen. Doodjammer dat onze Remco die 2 duels niet kon aangaan. 

Christiaan Demets uit Dikkelvenne won de prestigeslag in Roubaix met Naast VDP en Pedersen ook Politt en Vermeersch. Jochen Mores en Stefan De Couvreur mogen mee op het prestigieuze podium.

In de stand loopt Matthias Coppens verder uit. Hij mag bij de start van de klimkoersen dromen van de eindoverwinning gezien hij nog enkele Ardennencoureurs in de ploeg heeft. Jochen Mores leidt met zijn ploeg ‘We proberen iets’ de achtervolging, voor Bert Verplancke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors