Scheldeprijs 2024

2024

Het WK sprint in Schoten kende zijn klassieke verloop. Waaiers in Zeeland, vluchters die het zo lang mogelijk proberen uit te zingen, maar die de spurt onmogelijk kunnen ontlopen. In die spurt kreeg Merlier kans op revanche voor het verloren duel tegen Philipsen in de Classic Brugge-De Panne. Nochtans kreeg hij het niet cadeau want hij moest nog van fiets wisselen op amper 14km voor de finish. Hij behield zijn cool en kwam ogenschijnlijk rustig terug. Klasse, zeker rekening houdend met de immense druk die er op zijn schouders rustte. De voorjaarsploeg van Lefevere is nergens. Merlier moest zondag nog noodgedwongen invallen in de Ronde en reed die ook uit. In alle geval, hij geraakte tijdig terug vooraan en wist zich ook goed te plaatsen. Hij kwam vroeg op kop, sloeg een gat en hield sterk stand. Het feit dat Philipsen lang ingesloten bleef, hielp uiteraard ook, maar geen goeie sprint zonder goeie positionering vooraf. Chapeau voor de Wortegemnaar. Niet dat hij hiermee het (kassei)voorjaar van Soudal redt, maar het is toch meer dan een troostprijs.

Onder de sprintersploegen haalde Koen Heindryckx het met zijn ploeg ‘t Leven is veur de rappe’ voor Roel Masschelein en collega Klaus Dewolf. In de stand weinig verschuivingen. Matthias Coppens blijft aan de leiding voor Steven Himpe en Bert Verplancke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors