Kuurne-Brussel-Kuurne 2023

2023

In Kuurne worden daags na de openingsklassieker traditioneel de messen geslepen. De verliezers van daags voordien krijgen kans op revanche. We kregen echter dezelfde protagonisten als zaterdag. Jumbo Visma pleegde alweer zeer vroeg een coup. Ditmaal niet Van Baarle en Laporte, maar Benoot, Van Hooydonck en initieel ook Tratnik. Wellens en Mohoric waren alweer attent mee en ook vroege vluchter Taco Van der Hoorn kon zijn wagonnetje aanpikken. Sagan in eerste instantie ook, maar op de eerstvolgende helling moest hij onherroepelijk uit de wielen. Een beetje pijnlijk voor de drievoudige wereldkampioen. Meestal worden de vluchters dan in de plaatselijke rondes terug gegrepen door een omvangrijke achtervolgende groep. Ditmaal hielden ze echter sterk stand, ondanks berenwerk van de mannen van Lotto voor De Lie. Ze kregen echter enkel steun van Sénéchal, in opdracht van uittredend winnaar Jakobsen. In de plaatselijke rondes rekenden Wellens en Mohoric op de sprint en moesten de Jumbo ploegmaats hen zien af te matten door afwisselend te demarreren. Vooral bij Van Hooydonck zat er nog veel snee op zijn versnellingen. Mohoric moest alles uit de kast halen om hem terug in te rekenen en verliest daar zijn eigen kansen. Bij eerdere pogingen miste Benoot explosiviteit en frisheid, maar in de laatste rechte lijn lukte het dan toch nog. Goed gespeeld van de Gentenaar en een mooie beloning voor een half jaar revalidatie na zijn zware val vorige zomer.

Conclusies van het openingsweekend: Jumbo is het nieuwe Quick-step, De Lie is ons nieuwe troetelkind. Quick-step maar ook onze andere Belgische World Tour ploeg Alpecin waren compleet afwezig en hebben nog veel werk op de plank.

Christof De Saedeleer, zaakvoerder van C&W logistics, kon na zijn derde plaats in de Omloop alsnog de overwinning binnen halen in Kuurne. Hij klopte de fameuze Blacklist en Joachim Callewaert in de sprint. Hij wordt uiteraard ook de nieuwe leider. Dimitri Van Cauwenberghe en Jochen Deweer zetten de achtervolging in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors